ΣΟΚ: Οδηγός παρέσυρε και κλώτσησε 5χρονο παιδί πάνω σε μηχανάκι στη Λαμία

Οι εικόνες προκάλεσαν σοκ στη Λαμία και όχι μόνο. Οδηγός μηχανής παρέσυρε το μικρό παιδί και όχι μόνο δεν σταμάτησε να το βοηθήσει αλλά το κλώτσησε…

Τρεις μέρες μετά το ατύχημα που καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο, ο οδηγός που παρέσυρε και κλώτσησε το παιδί στη Λαμία εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και η όλη υπόθεση περνάει πλέον στα χέρια του εισαγγελέα. Η είδηση προκάλεσε ικανοποίηση στην κοινότητα των Ρομά της περιοχής. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού, ώστε κανείς άλλος να μην συμπεριφερθεί στο μέλλον με ανάλογο τρόπο.

Εντοπίστηκε τελικά ο οδηγός του δικύκλου που το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιουνίου του 2023, στον οικισμό των Ρομά στο Παγκράτι στη Λαμία, παρέσυρε και στη συνέχεια εγκατέλειψε 5χρονο αγοράκι που προσπάθησε να περάσει το δρόμο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΓΕΠΑΔ Στερεάς, πρόκειται για 36χρονο που ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας που αξιοποίησαν και το βιντεοληπτικό υλικό.

Ο κατηγορούμενος οδηγός, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι (15-06-2023) στο Τμήμα Τροχαίας Λαμίας, όπου αφού εξετάσθηκε περαιτέρω, παραδέχτηκε την εμπλοκή του στο εν λόγω τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Στο άκουσμα της είδησης ο Πρόεδρος των Ρομά Βαλάντης Χαλιλόπουλος ευχαρίστησε προσωπικά τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας Γεώργιο Καραχάλιο και όλους τους αστυνομικούς που έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο συγκεκριμένος άνδρας να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την απαράδεκτη ενέργεια του να παρατήσει το χτυπημένο παιδί και να φύγει.

Πηγή: lamiareport.gr