Σοκ: Νοσηλευτής «serial killer» ξεπάστρευε ασθενείς με κοροναϊό

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Ολλανδία όπου ένας 30χρονος νοσηλευτής παραδέχτηκε πως σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κοροναϊό «για να μην υποφέρουν». Ο 30χρονος Theodoor V. εργαζόταν στην πνευμονολογική κλινική νοσοκομείου στο Άσσεν κατά τη διάρκεια των δολοφονιών.

Όπως προκύπτει, ο καθ΄ομολογία δράστης νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα σε ψυχιατρικό ίδρυμα και εκεί φαίνεται ότι ομολόγησε στο προσωπικό τις δολοφονίες. Συνελήφθη από τις ολλανδικές αρχές πριν από τρεις εβδομάδες, στο σπίτι του, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Εκτελούσε ιατρικές επεμβάσεις χωρίς εντολή από γιατρό»

«Ο ύποπτος φαίνεται να εκτελούσε ιατρικές επεμβάσεις σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν ετοιμοθάνατοι και υπέφεραν, χωρίς οδηγίες από γιατρό» ανέφερε η εισαγγελία. Η διοίκηση του ιδρύματος έλαβε σοβαρά τα λεγόμενά του και ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις και συμβουλές από δικηγόρους, αποφασίστηκε να «σπάσει» το ιατρικό απόρρητο για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του.

Εξετάζονται όλοι οι θάνατοι ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022 στη μονάδα, ενώ η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε πως η είδηση «μας σόκαρε όλους», ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε πως ο 30χρονος δεν απασχολείται πλέον στο ίδρυμα.

«Τα νέα έπεσαν σαν βόμβα. Οι εργαζόμενοι είναι πολύ συναισθηματικοί. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχει και μία υπάρχει η ανάγκη για την ενίσχυση της φροντίδας των ασθενών» σημείωσε, παράλληλα, εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ο 30χρονος Theodoor V έχει κριθεί προφυλακιστέος με εντολή από δικαστήριο του Άσσεν. Θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες στη φυλακή.