Σχολεία: Ανακοινώνονται μέτρα!

Εγρήγορση για το άνοιγμα των σχολείων με τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης να καλπάζουν. Οι πληροφορίες για τις μάσκες.

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται με το άνοιγμα των σχολείων με τους ειδικούς να προβληματίζει η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, ωστόσο θα υπάρχει ισχυρή σύσταση όσα παιδιά θέλουν να την φοράνε.

Επίσης θα ανακοινωθούν κανόνες υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα επαναφέρει την εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι «με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

Τέλος δεν αναμένεται να υπάρξει οδηγία για ένα self test πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο, ούτε σύσταση για παραμονή στο σπίτι εάν υπάρχουν συμπτώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση. Αυτό θα πρέπει να γίνει ούτως η άλλως για την προστασία του παιδιού και της κοινότητας του σχολείου.