Προσοχή: Η επικίνδυνη θαλάσσια ανεμώνη έκανε την εμφάνιση της στις ελληνικές θάλασσες – Τσίμπησε 9χρονο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 9χρονος, που δέχθηκε τσίμπημα στο πόδι απο θαλάσσια ανεμώνη στο Καλαμάκι Κορινθίας. Το παιδί βγήκε από τη θάλασσα με αφόρητους πόνους.

Όπως αναφέρει το korinthostv.gr, μετά το τσίμπημα, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου για να λάβει την ανάλογη θεραπεία και, στη συνέχεια, επέστρεψε σπίτι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στην ίδια περιοχή.

Η επικίνδυνη θαλάσσια ανεμώνη

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι και όμορφη αλλά και… επικίνδυνη αν κάποιος βρεθεί πιο κοντά της από το επιτρεπτό όριο.

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι ο νούμερο ένα εχθρός των καλοκαιρινών μας διακοπών καθώς ένα τσίμπημά της σας στέλνει στο νοσοκομείο και σας αναγκάζει σε χορήγηση ενέσιμης κορτιζόνης.

Μοιάζει με μέδουσα και έχει πολλά χρώματα, ενώ ειδικά τα παιδιά έχουν την τάση να την πλησιάζουν όταν την πετύχουν στα ρηχά νερά των θαλασσών για να «παίξουν».

Η θαλάσσια ανεμώνη είναι σαρκοφάγο και φημίζεται για τη λαιμαργία και την επιθετικότητά του. Δε μπορούν να κινηθούν πολύ εύκολα, οπότε εξαρτώνται απ’ την τροφή που θα μπλεχτεί στα εκτεταμένα πλοκάμια τους ή το περιστόμιό τους.

Το «θύμα» που πιάνεται ναρκώνεται με την ενέργεια των κνιδοφόρων κυστεών τους και προωθείται με το στόμα στο στομάχι τους. Μάλιστα, το τμήμα της τροφής που δεν χωνεύεται αποβάλλεται από το στόμα.

Κατά κανόνα, οι ανεμώνες ζουν κολλημένες στα βράχια, αλλά υπάρχουν και είδη που ζουν στην άμμο ή τη λάσπη και άλλα που κολλούν σε κοχύλια και μέδουσες. Είναι πιθανό να τις συναντήσετε στα ρηχά, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην τις πατήσετε και να μην κάτσετε πάνω τους. Στην Ελλάδα, πολλά περιστατικά τσιμπήματος ανεμώνης έχουν σημειωθεί στην Καραθώνα του Ναυπλίου, όπου οι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τα σαρκοφάγα ζώα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο γιατρό.

Σε περίπτωση που η θαλάσσια ανεμώνη σας τσιμπήσει, η ταλαιπωρία θα είναι αναπόφευκτη, καθώς πέρα από τον εντονότατο πόνο και την ενοχλητική φαγούρα, εξανθήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο δέρμα σας το οποίο θα μοιάζει σα να έχετε καεί.

Σε περίπτωση αλλεργίας, η αναφυλαξία είναι επίσης πιθανή. Τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο για ενέσιμη χορήγηση κορτιζόνης ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο, τα εξανθήματα και ο κνησμός.