Πώς και πότε θα δοθεί το Freedom Pass

Για το εάν το “ξεπάγωμα” των τριετιών θα έχει αναδρομική ισχύ ή εάν αυτό θα ισχύσει από το 2024 και 2025, ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος ακόμα να σας το πω. Oι τριετίες θα ξεπαγώσουν, όταν πέσει κάτω από 10% ο μέσος όρος της ανεργίας. Και όταν πέσει η ανεργία  θα έχει πέσει μόνιμα»  απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως εξετάζεται για το εάν οι τριετίες θα έχουν αναδρομική ισχύ.

«Είναι πολύ άδικο για κάποιον που έχει παγωμένους μισθούς εδώ και μια δεκαετία. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε. Είναι κάτι για το οποίο θα επιδιώξουμε να έχουμε συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως το κάναμε και για την περίπτωση του κατώτατου μισθού, όπου θέλω να θυμίσω ότι πήγαμε πάνω από αυτό το οποίο εισηγήθηκαν οι εργοδότες  και απεδείχθη ότι κάναμε καλά, διότι η ελληνική επιχειρηματικότητα άντεξε αυτές τις αυξήσεις»  σημείωσε.

Freedom Pass: Πώς θα δοθεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Freedom Pass. «Aυτό που ανακοινώσαμε είναι ένα μόνο μέτρο από αυτά που έχουμε ανακοινώσει για τη νέα γενιά. Δεν έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, είναι 30 εκατ. ευρώ. Είναι ένα μέτρο το οποίο έρχεται και εντάσσεται σε μια λογική που λέει ότι θέλουμε οι νέοι μας όταν ενηλικιώνονται να μπορούν να έχουν μια μικρή παροχή από την Πολιτεία για δράσεις πολιτισμού και τουρισμού. Το Freedom Pass είχε δουλέψει πάρα πολύ καλά και αποφασίσαμε αυτό να το μονιμοποιήσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισε πως το το Freedom Pass θα δίνεται εφάπαξ, μια φορά όταν το παιδί θα ενηλικιώνεται. Aυτό δεν θα αφορά 23χρονους. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Αντικειμενικές αξίες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν διορθώσεις

Τέλος ρωτήθηκε για το εάν θα γίνει κάποια διόρθωση στους πολίτες που χάνουν τα επιδόματα λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. «Η αύξηση της αντικειμενικής αξίας αντανακλά ουσιαστικά την αύξηση της αξίας της περιουσίας»  είπε ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως «εάν υπάρχουν όρια τα οποία μπήκαν με άλλες  αντικειμενικές αξίες,  είναι απολύτως λογικό κάποια από αυτά τα όρια να επανεξεταστούν» .