Πόλα Ρούπα: Αποφυλακίστηκε ενώ είχε ποινή για ισόβια συν 25 χρόνια!

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!

Δείτε το πλούσιο «βιογραφικό» της

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014

Tο σήμα της νίκης έκανε η Πόλα Ρούπα βγαίνοντας από τη φυλακή

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού βγήκε από τις φυλακές Θήβας όπου κρατείτο για υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»

Το σήμα της νίκης έκανε με το δεξί της χέρι η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», αφότου αποφυλακίστηκε, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Θήβας που έκανε δεκτή την αίτησή της για υφ’ όρων απόλυση.

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014, πράξη για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της είχε μειωθεί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Τo Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έβαλε δύο όρους για την αποφυλάκιση της Πόλας Ρούπα: την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υπό όρους απόλυση, καθώς είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Η δράση της Πόλα Ρούπα και η σύλληψη 

Η 54χρονη σήμερα Πόλα Ρούπα συνελήφθη αρχικά τον Απρίλιο του 2010 μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς της και τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό απ’ όπου αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2011 λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου, δηλαδή του ανώτατου χρονικού ορίου προφυλάκισης.

Τους αμέσως επόμενους μήνες, η Ρούπα όπως και ο σύντροφός της έδιναν το «παρών» στο 5ο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Τον Ιούνιο του 2012, ωστόσο, Μαζιώτης και Ρούπα δεν παρουσιάστηκαν όπως όφειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και επέστρεψαν στην παρανομία.

Τον Ιούλιο του 2014 ο Νίκος Μαζιώτης που –όπως και η Πόλα Ρούπα– είχε στο μεταξύ καταδικαστεί ερήμην σε ποινή φυλάκισης 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι και συνελήφθη μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς. Λίγες ημέρες αργότερα, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει στην οδό Υψηλάντου στην Πεύκη το διαμέρισμα-κρησφύγετο του ζεύγους των τρομοκρατών, όχι όμως και την Πόλα Ρούπα, η οποία είχε προλάβει να διαφύγει παίρνοντας μαζί της τον ανήλικο γιο της, ένα λάπτοπ κι ένα πιστόλι.

Η Πόλα Ρούπα επανεμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2015. Μαζί με συνεργούς της λήστεψε το υποκατάστημα τράπεζας το οποίο λειτουργεί στο εσωτερικό του νοσοκομείου «Σωτηρία» αρπάζοντας από τα ταμεία 125.000 ευρώ.

Σε κείμενο που είχε συντάξει τότε η ίδια και δημοσιεύσει αργότερα στο Διαδίκτυο, είχε παραδεχθεί ότι μέρος της λείας είχε διαθέσει προκειμένου να οργανώσει το σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Φεβρουάριο του 2016. Το σχέδιο της Ρούπα είχε αποτύχει, καθώς ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε αποπειραθεί να καταλάβει η 48χρονη είχε αντιδράσει αρνούμενος να υπακούσει στις διαταγές της.

Η τελευταία «εμφάνιση» της Πόλας Ρούπα πριν από τη σύλληψή της τον Ιανουάριο του 2017 στην Ηλιούπολη, ήταν σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Μαλεσίνα τον Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000 ευρώ.