Ποιοι κακοποίnσαν το χάσκι στην Αράχωβα: Ύπоπτα δύο άτομα από τηλε-ριάλιτι – Φоβάται να καταθέσει ο αυτόπτnς μάρτuρας

Το άτυχο ζώο, έπεσε θύμα βιασμού με αιχμηρό αντικείμενο, το βράδυ της Κυριακής, 26 Νοεμβρίου.

Στο περιλαίμιο του “Όλιβερ” και στην μαρτυρία ενός ατόμου που είδε την κακοποίηση του 8χρονου χάσκι, φαίνεται να βρίσκονται οι απαντήσεις για τον μαρτυρικό θάνατο σκύλου που βιάστηκε και πέθανε από αιμορραγία στην Αράχωβα.

Το άτυχο ζώο, έπεσε θύμα βιασμού με αιχμηρό αντικείμενο, το βράδυ της Κυριακής, 26 Νοεμβρίου και ενώ το είχε αφήσει ο ιδιοκτήτης του να κάνει την καθιερωμένη βόλτα του στην περιοχή. Ο “Όλιβερ” όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Εντοπίστηκε ώρες αργότερα, κακοποιημένος, αιμόφυρτος και με σπασμένα πλευρά. Μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνίατρο, αλλά παρά τις προσπάθειες να το κρατήσει στην ζωή, το άτυχο χάσκι πέθανε. Αμέσως μετά ζητήθηκε πραγματογνωμοσύνη του νεκρού ζώου συντροφιάς από την διεύθυνση κτηνιατρικής υπηρεσίας Βοιωτίας.

“Κλειδί”” η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο φέρεται να είδε τον δράστη της απεχθούς ενέργειας, αλλά για την ώρα, δηλώνει πως φοβάται να καταθέσει επίσημα στις αρχές. Εντός της ημέρας, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι, αναμένεται να συναντήσει τον συγκεκριμένο άνδρα σε μια προσπάθεια να τον πείσει να καταθέσει στις αρχές. Μάλιστα στο “κάδρο” των ερευνών έχουν μπει δυο άτομα με παρουσία σε δημοφιλή παιχνίδια reality, χωρίς για την ώρα να επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Το άφαντο περιλαίμιο

Λύση στο μυστήριο, αναμένεται επίσης να δοθεί, σε περίπτωση εντοπισμού του περιλαίμιου του σκύλου, το οποίο είχε αφαιρεθεί κατά την διάρκεια της αποτρόπαιας πράξης και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πολύ πιθανόν, επάνω σε αυτό, να εντοπιστεί γενετικό υλικό ή δαχτυλικά αποτυπώματα του δράστη.

Η κάμερα που δεν “είδε” τίποτα

Σύμφωνα με αναφορές από την Αράχωβα, η αρπαγή του σκύλου από τον κακοποιητή του, έγινε κοντά σε χώρο εστίασης, στον οποίο υπήρχαν κάμερες κλειστού κυκλώματος. Όπως καταγγέλλουν φιλόζωοι, κανείς από την αστυνομία δεν ενδιαφέρθηκε να συλλέξει βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο, ενώ ο ιδιοκτήτης του, που αφαίρεσε τις κάμερες μερικές ημέρες αργότερα, φέρεται να υποστήριξε πως αυτές, “δεν κατέγραφαν τίποτα και τις διατηρούσε στο σημείο για λόγους αποτροπής επίδοξων εισβολέων”.

Το χρονικό της φρίκης

Το σοκαριστικό γεγονός, καταγγέλθηκε στην Ελληνική αστυνομία, το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου. Ο άτυχος σκύλος, είχε βγει για βόλτα το βράδυ της Κυριακής (26/11).

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή του υπουργεί προστασίας του πολίτη, με τους φιλόζωους να ζητούν την άμεση σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με άτομα που παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, ο εντοπισμός του δράστη, κατοίκου της Αράχωβας, είναι θέμα χρόνου.