Πνίγηκε κάνοντας κωπηλασία ο σεφ του Μπάρακ Ομπάμα – Ήταν μόλις 45 ετών

O προσωπικός σεφ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχασε τη ζωή του καθώς έκανε paddleboarding (όρθια σανιδοκωπηλασία) στη διάρκεια μιας εκδρομής κοντά στο σπίτι των Ομπάμα στη Μασαχουσέτη.

Ο 45χρονος Tafari Campbell εργάστηκε στον Λευκό Οίκο και με την αποχώρηση του Ομπάμα το 2016 έγινε ο προσωπικός σεφ της οικογένειας.

Την Κυριακή, εξαφανίστηκε στα νερά του Edgartown Great Pond στο Martha’s Vineyard.

Οι Ομπάμα εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία μιλούν για το ταλέντο του τόσο μέσα όσο και έξω από την κουζίνα.

«Ο Tafari ήταν ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας. Όταν τον πρωτογνωρίσαμε, ήταν ένας ταλαντούχος βοηθός σεφ στον Λευκό Οίκο – δημιουργικός και παθιασμένος με το φαγητό και την ικανότητά του να φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσαν ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα.

«Στα χρόνια που ακολούθησαν, τον γνωρίσαμε ως έναν ζεστό, διασκεδαστικό, εξαιρετικά ευγενικό άνθρωπο που έκανε τη ζωή όλων μας λίγο πιο φωτεινή».

Ο άτυχος Tafari Campbell είχε επισκεφθεί τη Μασαχουσέτη από το σπίτι του στη Βιρτζίνια. Η οικογένεια Ομπάμα δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του ατυχήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έρευνα ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής για «έναν άνδρα που έκανε κουπί στο νερό, ο οποίος φάνηκε να αγωνίζεται για λίγο και στη συνέχεια βυθίστηκε και δεν αναδύθηκε».

Ένας άλλος paddleboarder βρισκόταν στη λίμνη μαζί του εκείνη τη στιγμή και παρατήρησε ότι δεν βγήκε από το νερό.

Τη Δευτέρα, το πτώμα του βρέθηκε «περίπου 30 μέτρα από την ακτή σε βάθος περίπου οκτώ μέτρων».

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης ερευνά τον θάνατό του, αλλά από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται πως πρόκειται για ατύχημα.

Ο Cambell είχε εργαστεί στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας του Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοήθησε στη δημιουργία μερικών από τις πιο διάσημες προεδρικές συνταγές, συμπεριλαμβανομένης μιας μπύρας που παρασκευάστηκε από συστατικά που καλλιεργήθηκαν στον Λευκό Οίκο.

Όταν ήρθε η ώρα για την πρώτη οικογένεια να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον, ζήτησαν από τον Campbell να τους ακολουθήσει και εκείνος «συμφώνησε».

«Από τότε ήταν μέρος της ζωής μας και οι καρδιές μας έχουν ραγίσει. Σήμερα, μαζί με όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν τον Tafari -ιδιαίτερα τη σύζυγό του Σέρις και τα δίδυμα αγόρια τους, τον Ξαβιέ και τον Σάβιν- θρηνούμε για την απώλεια ενός πραγματικά υπέροχου ανθρώπου».