Η Θεσσαλία βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού, αυτή τη φορά λόγω μιας επιδημίας πανώλης που πλήττει τα αιγοπρόβατα της περιοχής.
Ως αποτέλεσμα, το αρνί και τα παϊδάκια έχουν εξαφανιστεί από τα κρεοπωλεία, τις σούβλες και τις σχάρες, προκαλώντας ανησυχία στον κτηνοτροφικό κλάδο για το μέλλον του.
Η αγορά κρέατος και η εστίαση επηρεάζονται έντονα, καθώς τα σφαγεία παραμένουν κλειστά και η μετακίνηση των ζώων απαγορεύεται για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών Λάρισας, Ευάγγελος Ρίζος, επισημαίνει ότι αυτή την περίοδο, παρά την έλλειψη αιγοπρόβειου κρέατος, δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα, καθώς οι καταναλωτές δεν ζητούν αυτά τα είδη λόγω καλοκαιριού.
Ο κλάδος επικεντρώνεται στο μοσχάρι, το κοτόπουλο και το χοιρινό, με τον κ. Ρίζο να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα ξεπεράσουν γρήγορα το πρόβλημα.
Ωστόσο, αν τα μέτρα συνεχιστούν, δεν αποκλείεται αύξηση τιμών στα διαθέσιμα κρέατα.