Ουρές ξανά έξω από αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση παλιών ταυτοτήτων – «Είμαστε ψαγμένοι, όχι ψεκασμένοι», λένε

Ουρές από πολίτες έξω και από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, οι οποίοι επιθυμούν να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, καθώς δεν θέλουν να λάβουν τις νέες ταυτότητες, σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αθανασία Σταμοπούλου, στην Αστυνομική Διεύθυνση έχουν δημιουργηθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο ουρές πολιτών, που δεν επιθυμούν να έχουν την ηλεκτρονική ταυτότητα, ακριβώς επειδή η ανανέωση της υπάρχουσας έχει ισχύ 10 ετών.

Η ουρά πολιτών που υπήρχε και μέσα στο Σαββατοκύριακο στην οδό Ερμού στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας ήταν μεγάλη με τους πολίτες να κάθονται σε καρέκλες, πολλές φορές σύμφωνα με πληροφορίες και από ίδια πρόσωπα που συζητάνε μεταξύ τους αλλά και να συνεννοούνται για το ποιος θα έχει προτεραιότητα.

Πρόκειται για ένα κύμα αντίστασης, όπως λένε οι ίδιοι ενάντια στις νέες ταυτότητες, το οποίο έχει οργανωθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπου μάλιστα διακινούνται οδηγίες για το πως ακριβώς μπορεί κάποιος να αποφύγει την έκδοση νέας ταυτότητας και στην ουσία το τσιπάρισμα, όπως υποστηρίζουν μεταξύ τους, τονίζοντας πως είναι «ψαγμένοι και όχι ψεκασμένοι», με τους ίδιους να απαγορεύουν στο τηλεοπτικό συνεργείων να τους πλησιάσουν και να δείξουν τα πρόσωπα τους.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εμποδίζει και καθυστερεί ωστόσο, την έκδοση ταυτοτήτων άλλων πολιτών που δεν έχουν πρόβλημα με τις νέες ταυτότητες αλλά για ηλικιωμένους, που για λόγους υγείας χρειάζονται την έκδοση νέας ταυτότητας λόγω ασθένειας, ώστε αν απαιτηθεί να μετακινηθούν στο εξωτερικό.

Ουρές από τα ξημερώματα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου

Ουρές σχηματίζουν πολίτες έξω και από το αστυνομικό τμήμα Βόλου, προκειμένου να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες.  Όπως ανέφεραν στο thenewspaper.gr, θέλουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους προκειμένου να γλιτώσουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες πιστεύουν ότι στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχό τους και γίνεται προσπάθεια ελέγχου των πολιτών από την εξουσία μέσω της τεχνολογίας.  Η κίνηση στο τμήμα Έκδοσης Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει πενταπλασιαστεί.

«Καθημερινά συρρέουν στο γραφείο περίπου 100 άτομα, ενώ πέρυσι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν εξυπηρετούσαμε πάνω από είκοσι» αναφέραν στο TheNewspaper.gr.