«Όλοι ήταν σε υστερία, σούπερ ήρωας ο πιλότος»: Οι δραματικές στιγμές στην πτήση της Aegean από Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη

Ήρωας πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη, του αεροσκάφους της πτήσης Θεσσαλονίκη- Βαρκελώνη, με 158 τρομοκρατημένους επιβάτες.

Ειδικότερα, ο τραγουδιστής Chesney Hawkes έστειλε σπαρακτικά ηχητικά μηνύματα στην οικογένειά του, καθώς το Airbus A320 της Aegean Airlines, στο οποίο επέβαινε με τη σύζυγό του, έπεσε ξαφνικά στα 20.000 πόδια.

Εκτός από τον 51χρονο μουσικό και την σύζυγό του, στο αεροπλάνο επέβαιναν ακόμη 156 άτομα, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Ο πιλότος του αεροσκάφους έκανε αναγκαστική προσγείωση, την ώρα που περνούσε πάνω από την Ιταλία και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ισπανία, όπως αναφέρει το Aviation Source News.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης και ο μουσικός υπογράμμισε ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν, καθώς οι μάσκες έπεσαν μπροστά τους, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “The Sun”, ο Hawkes υπογράμμισε «νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος ήρθε από το μεγάφωνο και είπε “επείγουσα προσγείωση – κρατηθείτε”. Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα, προσπαθώντας να φορέσει μάσκα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας μιλήσει από την ενδοεπικοινωνία. Το αεροπλάνο κροτάλιζε και πήρε τόσο απότομη κλίση που κοιτάξαμε έξω και βλέπαμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα πέφταμε στο νερό. Η Krissy και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε».

Ο πατέρας τριών παιδιών επεσήμανε ότι άφησε ηχητικά μηνύματα στην οικογενειακή ομάδα, από φόβο ότι αυτός και η σύζυγός του δεν θα κατάφερναν να βγουν ζωντανοί, σημειώνοντας «αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογένειά μας. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά μας πόσο περήφανοι είμαστε γι’ αυτά και πόσο τα αγαπάμε. Δεν υπήρχαν άλλες πληροφορίες. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε υστερία. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να κροταλίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε».

Ο ήρωας πιλότος προσγείωσε με ασφάλεια το αεροπλάνο

Αφού η αεροσυνοδός ανακοίνωσε την αναγκαστική προσγείωση, ο μουσικός ανέςφερε ότι «όλοι ήταν τρομοκρατημένοι» και συμπλήρωσε «οι άνθρωποι είχαν τα χέρια και τα πόδια τους στηριγμένα στο κάθισμα μπροστά τους. Στο τέλος, η προσγείωση έγινε με επιτυχία, αν και ήταν λίγο ανώμαλη».

Ο Hawkes πρόσθεσε ακόμα ότι οι επιβάτες ζητωκραύγασαν από ανακούφιση, μετά την ασφαλή προσγείωση, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο, ο οποίος κατάφερε να τους κατεβάσει όλους με ασφάλεια, χαρακτηρίζοντάς τον ήρα και συνέχισε «όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το ηχητικό μήνυμα όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιος από την οικογένεια».

Ο διάσημος τραγουδιστής έπλεξε το εγκώμιο του ήρωα πιλότου

Ο ίδιος δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον πιλότο και τη συνόδευσε με τη λεζάντα «Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν το κεφάλι τους ήρεμο, ειδικά τον #captainfantastic που προσγείωσε το αεροπλάνο μας με ασφάλεια σήμερα. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σήμερα, αλλά μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τη ζωή και αυτούς που αγαπάμε».