Ο σεισμός στην Αταλάντη «βύθισε» παραλία στην Εύβοια – Πριν και μετά στην ακτή Μύρλο των Γιάλτρων

Ο ισχυρός σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε χθες Πέμπτη (8.6.2023) την Αταλάντη και έγινε αισθητός μέχρι την Αττική, «βύθισε» μια παραλία στη βόρεια Εύβοια, καθώς φαίνεται σε φωτογραφίες να υποχώρησε η θάλασσα στην όχθη.

Όπως αναφέρει το diavlosnews.gr, η καθίζηση καταγράφηκε στην παραλία Μύρλος των Γιάλτρων, κοντά στην Αιδηψό της Εύβοιας, μετά τον σεισμό που ταρακούνησε την Αταλάντη. Στις φωτογραφίες, φαίνεται το τμήμα που υπέστη καθίζηση.

«Τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία “Μύλος των Γιάλτρων”, μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας», δηλώνει στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το έδαφος υποχώρησε σε έκταση περίπου 150 έως 200 τετραγωνικών μέτρων και έχει αποκλειστεί για όσους ήθελαν να πάνε στη συγκεκριμένη παραλία για μπάνιο.

«Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών μας ενημέρωσαν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα σημείο που γίνονται συγκεντρώσεις άμμου οι οποίες υποχώρησαν όπως υποχωρεί μια χιονοστιβάδα μετά από από κάποια δόνηση. Είναι κάτι το οποίο είχε ξανασυμβεί το 1995, μετά από κάποια άλλη σεισμική δόνηση» ανέφερε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού.