Ο καύσωνας Κλέων επελαύνει με 44άρια – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» της θερμής εισβολής

Σε εξέλιξη είναι ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού. Από σήμερα (13.7.2023) έως και το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, αναφέρει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

«Ο πρώτος φετινός καύσωνας βρίσκεται σε εξέλιξη αφού μετά τα 39άρια, η θερμοκρασία θα φτάσει και θα ξεπεράσει σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Αργολίδα, την Λακωνία, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Βοιωτία, και την Αττική».

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος «η θερμοκρασία θα φτάσει στους 43-44°C κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό στο «μάτι» του καύσωνα θα βρεθούν «το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Λαμία, η Χαλκίδα, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, το Άργος, το Κρανίδι, η Σπάρτη, η Πάτρα, το Αγρίνιο και ο Πύργος».

Επιπλέον, χτυπάει τον «κώδωνα» του κινδύνου καθώς όπως λέει στο newsit.gr «σε συνδυασμό με τους ανέμους που θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο, αυξάνεται ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές και χρειάζεται πολλή προσοχή».

Ο Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι «η ζέστη θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 43°C με 44°C στις κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από την θάλασσα».

Μέσα στο «παιχνίδι» των υψηλών θερμοκρασιών είναι και η Αττική και κυρίως στα δυτικά κομμάτια της όπως είναι «ο Ασπρόπυργος η Ελευσίνα η Σαλαμίνα ακόμα και στο στενό πυρήνα της πρωτεύουσας Καλλιθέα, τα Πατήσια, το Μοσχάτο, Αμπελόκηποι και αυτές τις συνοικίες».

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο «περιμένουμε μικρή υποχώρηση της ζέστης από την Κυριακή και μέχρι την προσεχή Τετάρτη οπότε και φαίνεται ότι ο υδράργυρος και πάλι θα αρχίσει να ανεβαίνει στους 40-41°C. Δεν περιμένουμε βέβαια να δροσίσει, αλλά περιμένουμε θερμοκρασίες στους 38-39°C».