Νεκρός άνδρας στη φωτιά στη Βοιωτία

Νεκρός είναι ένας 80χρονος κτηνοτρόφος από τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα αλλά έχασε τη ζωή του.

Ο κτηνοτρόφος λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του στον Πρόδρομο Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το μέτωπο της φωτιάς επεκτάθηκε γρήγορα από την ώρα που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) το πρωί στις 09:45.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε». Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της μεγάλης φωτιάς, εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 με διαφορά λίγων λεπτών, για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι αλλά και για όσους είναι στην παραλία Σαράντη να πάνε στη Θίσβη.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο. «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.