Νέα μεγάλη απειλή για την Αττική – Καίγεται ο Ασπρόπυργος από το Σάββατο το βράδυ! (βίντεο)

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μάχη για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στο Σοφό – Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα (Εικόνες – Βίντεο)

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο όλη τη διάρκεια της νύχτας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου έπειτα από ολονύχτια μάχη που έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι η φωτιά δεν έχει την ίδια δυναμική που είχε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες, τις οποίες δεν είναι εύκολο να προσεγγίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κινήθηκε μάλιστα προς ένα λατομείο στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο από χθες επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Με το πρώτο φως της ημέρας την Κυριακή, οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στην μάχη τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρείχαν ακόμη εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε σημείο κοντά στο φράγμα του Μόρνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το πύρινο μέτωπο φάνηκε να βγαίνει εκτός ελέγχου, κάτι που προκάλεσε την αύξηση της συμμετοχής των εναέριων μέσων.

Το μέτωπο εντοπιζόταν σε δύσβατο σημείο, επάνω σε βουνό. Ωστόσο, δεν απειλήθηκαν σπίτια ενώ καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην επηρεάσει το Κανάλι του Μόρνου.