Νέα Φιλαδέλφεια: Δεν άνοιξαν τα έγγραφα που ειδοποιούσαν για τους Κροάτες χούλιγκαν

Για παιδαριώδη λάθη από πλευράς συναδέλφων του αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης. «Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όσο αφορά στην είσοδο αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα, υπήρχε ένα έγγραφο από τις κροατικές αρχές και από τις αρχές του Μαυροβουνίου που έλεγε ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήταν εγκληματίες, θα μπουν στη χώρα σας και θα προσπαθήσουν να πάνε στην πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν επεισόδια και έκτροπα. Μάλιστα, σε αυτό το έγγραφο αναφέρονταν και οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και οι μάρκες των αυτοκινήτων. Άρα η αστυνομία μπορούσε κάλλιστα να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα αυτών των ανθρώπων, παρόλο που ήταν Ευρωπαίοι πολίτες, παρόλο που ήταν υπήκοοι χώρας η οποία ανήκει στο Σένγκεν», ανέφερε αρχικά.

«Επτά Κροάτες που έφευγαν και πάνω τους βρέθηκαν όπλα, κρατούνται. Στην Ευζώνους συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα, άλλοι πέντε στην Ηγουμενίτσα και άλλος ένας στην Κακαβιά. Υπήκοοι Κροάτες που ήταν στη μαύρη λίστα της εγκληματικής οργάνωσης και πάνε κι αυτοί κατηγορούμενοι. Άρα έχουμε φτάσει στα 105 άτομα με βαριές κατηγορίες, με κακουργήματα, εγκληματική οργάνωση, νόμος περί όπλων, έκρηξη μολότοφ, συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θάνατο, τα περισσότερα κακουργήματα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις ευθύνες της Αστυνομίας, εξήγησε πως «Η αγανάκτηση του Υπουργού είναι δικαιολογημένη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο έρχονται πληροφορίες, αγανακτούμε όλοι μας, αγανακτώ εγώ ως αξιωματικός της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας να λειτουργούν με τέτοιο παιδαριώδες τρόπο. Κάποιοι δεν ήξεραν καν για το έγγραφο. Δεν το είχαν διαβάσει. Ένα έγγραφο επείγον, απόρρητο, που μιλάει για ανθρώπους, για μια εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή άμα ήταν Τούρκοι εθνικιστές και μπαίνανε στα σύνορα, θα μπορούσαν να φτάσουν στο Σύνταγμα; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, από το κέντρο επιχείρησης της ΓΑΔΑ έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνα τις περιφερειακές υπηρεσίες και ρωτούσαν αν πέρασαν Κροάτες, «αλλά κάποιοι δεν είχαν ανοίξει καν το έγγραφο να ξέρουν γιατί πρόκειται. Τι ήταν αυτοί οι Κροάτες, Για ποιο λόγο;».