Νέα αδιανόητη τραγωδία: 5χρονη σκοτώθηκε από σφαίρα ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι της!

Η 5χρονη Ελόα σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι της και έπαιζε, σε φαβέλα, στο Ρίο ντε Τζανέριο, στη Βραζιλία.

Νωρίτερα, στην εν λόγω περιοχή, ένας 17χρονος είχε χάσει τη ζωή του από τα πυρά αστυνομικού.

Η στρατιωτική αστυνομία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, υπογραμμίζει ότι όλα ξεκίνησαν από ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς στη φαβέλα Μόχου ντο Ντεντέ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, όταν ένας από τους δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα πυροβόλησε αστυνομικό και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ανταπέδωσαν τα πυρά. Στη συνέχεια, έγινε επεισοδιακή διαδήλωση κατοίκων της περιοχής και στη διάρκεια των ταραχών «πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο».

«Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα παιδί πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του», επισημαίνει η στρατιωτική αστυνομία και ισχυρίζεται ότι «δεν γινόταν καμία επιχείρηση» στη φαβέλα εκείνη την ώρα, αλλά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κάτοικοι κατηγορούν τους αστυνομικούς ότι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Η 5χρονη Ελόα είναι το 15ο θύμα, κάτω των 15 ετών, από το 2022

Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Rio de Paz, η 5χρονη Ελόα είναι το 15ο παιδί, κάτω των 15 ετών, που χάνει τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, από τις αρχές του 2022, ενώ η συλλογικότητα Fogo Cruzado (Διασταυρούμενα Πυρά), σημειώνει ότι περισσότεροι από 600 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί η τραυματιστεί από σφαίρες στο Ρίο ντε Ζανέιρο από το 2016 (κατά μ.ο. ένας κάθε τέσσερις ημέρες).

Συμμορίες διακινητών ναρκωτικών λυμαίνονται τις φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, όπου είναι συχνές οι αιματηρές επιδρομές των δυνάμεων επιβολής του νόμου και μάλιστα, πριν από δέκα ημέρες, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση σε άλλη φαβέλα του Ρίο.

Την προηγούμενη χρονιά, 6.429 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών σε όλη τη Βραζιλία (17 κατά μέσο όρο σε καθημερινή βάση), όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΜΚΟ Βραζιλιάνικο Φόρουμ για τη Δημόσια Ασφάλεια.

Η 5χρονη Ελόα σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα