Ναυάγιο στην Πύλο: Τουλάχιστον 17 νεκροί μέχρι τώρα, φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο που έγινε σήμερα (14.06.2023) ανοιχτά της Πύλου, καθώς το Λιμενικό Σώμα έχει ως τώρα ανασύρει τουλάχιστον 17 πτώματα από τη θάλασσα.

Νωρίτερα σήμερα σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα, όταν έγινε γνωστό ότι το αλιευτικό σκάφος γεμάτο μετανάστες, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη, ανετράπη σε σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου. Από το ναυάγιο έχουν ήδη ανασυρθεί τουλάχιστον 17 πτώματα.

Στη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, περισυνελέγησαν ζωντανοί 100 άνθρωποι 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία.

Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 02:30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σ’ επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Προς το παρόν, οι διασωθέντες οδηγούνται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας των χώρων του για να υποδεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Τέσσερις από του μετανάστες διακομίστηκαν με Super Puma στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία τους.

Δυστυχώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διακομίζονται όλοι οι διασωθέντες, έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.