Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για γάμους ομοφύλων: «Ναι ρε, είμαστε συντηρητικοί, τι θέλεις; Να αφήσουν τις αμερικανιές, εδώ είναι Ελλάδα»

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, μιλώντας στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Μητρόπολής του.

Υπεραμυνόμενος της «παραδοσιακής, ελληνικής, ορθόδοξης οικογένειας» την οποία «στηρίζουμε», ο Μητροπολίτης χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για όσους εκφράζουν επικρίσεις για τις θέσεις του.

«Αυτήν την οικογένεια στηρίζουμε κι αν κάποιος μας θεωρεί συντηρητικούς, ε ναι, τέτοια συντήρηση τη θέλουμε. Ναι, είμαστε συντηρητικοί ρε, τι θέλεις;», τόνισε προσθέτοντας: «Είμαστε συντηρητικοί. Να χαίρεσαι την πρόοδό σου. Να χαίρεσαι το σκοτάδι της προόδου σου. Είμαστε συντηρητικοί και θα μείνουμε συντηρητικοί. Ναι θέλουμε να είμαστε συντηρητικοί. Σ’ αρέσει; Κι άμα σ’ αρέσει κι άμα σου κάνει. Εμείς θα είμαστε συντηρητικοί και θα στηρίζουμε αυτήν την οικογένεια, αγαπώντας κάθε άνθρωπο, χωρίς εξαιρέσεις.

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισήμανε ότι δεν απορρίπτει κανέναν. «Σεβόμαστε τους πάντες αλλά απαιτούμαι και να μας σέβονται. Και να μην μας κοροϊδεύουν, φτάνει πια! Ως εδώ! Ως εδώ πια! Απαιτούμε να μας σέβονται. Απαιτούμε να μας σέβονται, να σέβονται τον πατέρα μας και τη μάνα μας. Τα μνήματα των γονέων μας. Να μάθουν να τα σέβονται επιτέλους», ανέφερε προσθέτοντας: «Να αφήσουν τις αμερικανιές. Εδώ είναι Ελλάδα. Ελλάδα είναι εδώ. Κι άμα αρέσει. Κι άμα θέλουν».

Ο Μητροπολίτης διαμαρτυρήθηκε και για τον όρο «ομοφοβικός. «Δεν τολμάει να πει κανείς μια κουβέντα. “Ομοφοβικός”. Πού το βρήκατε ρε; Πού το βρήκατε; Αμάν πια, μας έχετε τυφλώσει, με την ψευδοπρόοδό σας, ανέφερε.