«Μέλι» για τους Έλληνες και «χολή» για ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες από Βρετανούς τουρίστες στη Ρόδο

Οι Βρετανοί τουρίστες που βρέθηκαν στη δίνη της τεράστιας φωτιάς στη Ρόδο και προσπαθούν να επιστρέψουν σπίτια τους ή έχουν φτάσει ήδη εκεί, «στάζουν μέλι» για τους Έλληνες πυροσβέστες, τους εθελοντές, αλλά και τους κατοίκους του νησιού, αλλά την ίδια ώρα στάζουν και «χολή» για τα ταξιδωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι πρώτοι Βρετανοί, που έφυγαν άρον, άρον από τη Ρόδο μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί, έφτασαν στο αεροδρόμιο στο Gatwick του Λονδίνου από τη Ρόδο χθες (23.7.2023) το απόγευμα. Στο νησί όμως, παραμένουν ακόμα πολλοί Βρετανοί που ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους.

Μάλιστα αυτοί που είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στη Ρόδο, που συνεχίζει να καίγεται από την τεράστια φωτιά, αποθεώνουν τους Ελληνες για τη βοήθεια που τους έδωσαν και την διάσωσή τους, αλλά σέρνουν τα εξ αμάξης στα ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες που δεν τους βρίσκουν εισιτήρια για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί τουρίστες λένε ότι ο ελληνικός στρατός, οι εθελοντές, αλλά και ο απλός κόσμος βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους να βρουν χώρους να στεγαστούν και να κοιμηθούν σε σχολεία, κλειστά γυμναστήρια και άλλους χώρους.

Έμειναν μόνο με το μαγιό

Οι τουρίστες εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έμεναν για να σωθούν από τη φωτιά στη Ρόδο. Πολλοί άφησαν πίσω τους τα ρούχα τους και έφυγαν με ό,τι φορούσαν.

Κάποιοι κοιμήθηκαν μόνο με τα μαγιό τους ή με ένα σορτς.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε ήταν πολύ αγχωτικό. Έκανε ζέστη, ήμασταν κουρασμένοι, χωρίς ρούχα, φορώντας ακόμα μόνο μαγιό και σορτς», είπε μια Βρετανή τουρίστρια.
Οι προσευχές μας για τη Ρόδο έγραψε ένας άλλος τουρίστας.

 

Μπράβο σε όλους

«Βρετανοί τουρίστες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το πόσο ομαλά εξελίχθηκαν όλα κατά την επιχείρηση εκκένωσης και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους Έλληνες. Μπράβο σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια», έγραψε κάποιος στο Twitter.

 

«Εκατοντάδες παραθεριστές που τρέχουν να σωθούν από την πυρκαγιά αποκαλύπτουν ότι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τις ταξιδιωτικές εταιρείες», τονίζει η βρετανική Telegraph.

Αναφορές στα ξένα ΜΜΕ

Τα ξένα δίκτυα κάνουν μεγάλες αναφορές στην τεράστια φωτιά στη Ρόδο.

Το Reuters δημοσιοποίησε μία δορυφορική εικόνα του νησιού από την εταιρία Maxar Technologies. Το BBC έκανε αναφορές στις δύσκολες στιγμές που βίωσαν οι Βρετανοί τουρίστες που στη Ρόδο.