Μαρτυρικός θάνατος γαϊδουριού στο Κορωπί – Το έδεσαν σε δέντρο και το άφησαν να πεθάνει

Ακόμα ένα φρικιαστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου αποκαλύφθηκε όταν ένας άνδρας στο Κορωπί είχε δεμένα και σε άθλια κατάσταση γαϊδουράκια.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ένα από τα γαϊδουράκια που βρέθηκαν δεμένα σε κτήμα στο Κορωπί είχε χάσει τη ζωή του, καθώς στην προσπάθειά του να λυθεί από τα σχοινιά, μπλέχτηκαν τα πόδια του και έπεσε στο έδαφος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΠΙ, Θανάσης Χελιώτης, μίλησε Mega για την κακοποίηση του άτυχου ζώου. Το γαϊδουράκι βρέθηκε νεκρό την Κυριακή.

Ο άνθρωπος που κατείχε το ζώο φαίνεται πως το κακοποιούσε συστηματικά, καθώς και άλλα ζώα, ενώ ήδη τον «βάραιναν» και άλλες κατηγορίες για παραμέληση των ζώων του. Φαίνεται πως κρατούσε τα ζώα, τα έβαζε να αναπαράγονται και στη συνέχεια πουλούσε τα μωρά.

Το βράδυ της Κυριακής ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και με εισαγγελική εντολή τα άλλα 2 γαϊδουράκια που ήταν μαζί με το άτυχο ζώο, αφαιρέθηκαν προσωρινά και εκκρεμεί η οριστική απαλλαγή τους από τον ιδιοκτήτη.

Τα γαϊδουράκια μεταφέρθηκαν στην Γαϊδουροχώρα.

Η δημοσιογράφος, Ανθή Βούλγαρη, ήταν ένας από τους ανθρώπους που κατήγγειλε το περιστατικό λέγοντας πως πριν από έναν χρόνο όταν πήγε κλιμάκιο από την περιφέρεια για να ελέγξει, δεν έδωσαν σημασία σχετικά με την κατάσταση των ζώων και τις συνθήκες διαβίωσής τους, ενώ το χωράφι είναι δίπλα στον Ιππικό Όμιλο του Κορωπίου. Το ζωάκι μάλιστα, σύμφωνα με την παρουσιάστρια, ήταν έγκυος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΠΙ, Θανάσης Χελιώτης, σημείωσε: «Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, και όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει δυστυχώς, έχουν πέσει στο κενό. Πριν από 2 χρόνια είχαμε πάρει από εκείνον ήδη ένα ζώο το οποίο βρέθηκε αδέσποτο, και ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ σαν ιδιοκτήτης να δηλώσει ιδιοκτησία. Οπότε το πήραμε στις εγκαταστάσεις μας. Πέρσι είχαμε πάλι πρόβλημα γιατί τα ζώα του ήταν μέσα στη ζέστη το καλοκαίρι χωρίς φαγητό και νερό, και ήταν μία συστηματική κακοποίηση. Δεν έχει επιχείρηση απλά ένα χωράφι με ζώα».

«Κανονικά θα έπρεπε εδώ και 3 χρόνια να του έχουν πάρει τα ζώα, όμως όταν πηγαίνει η κτηνιατρική υπηρεσία και δεν βλέπει την κακοποίηση, εκεί μετά το έγγραφο που παίρνει η εισαγγελία στα χέρια της, είναι ένα μη ενοχοποιητικό έγγραφο. Οπότε όλα συνεχίζουν καλώς. Έχουν πάει, το γνωρίζουμε. Σε πολλές περιπτώσεις οι κτηνιατρικές υπηρεσίες πηγαίνουν στο σημείο, συνήθως βρίσκουν τον ιδιοκτήτη και παίρνουν διαπιστεύσεις, προκειμένου να φτιάξουν κάποια πράγματα στο μέλλον, τα οποία δεν γίνονται», συμπλήρωσε.

«Θα μπορούσε να έχει σωθεί το ζώο. Χθες που κάναμε νεκροψία-νεκροτομή, βρέθηκε πως έχει πεθάνει βασανιστικά, αυτό τα λέει όλα. Είναι στο χέρι της εισαγγελίας για το εάν θα πάει για κακούργημα», κατέληξε.