Κέρκυρα: Άλογο τουριστικής άμαξας ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Στη μέση του δρόμου, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, έπεσε νεκρό ένα άλογο άμαξας σοκάροντας τους περαστικούς.

Σύμφωνα με το corfupress.com, το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις δύο μετά το μεσημέρι μπροστά από τον Κινηματογράφο “Ορφέας”, ενώ αναμένεται η μετακίνησή του για την υγειονομική του ταφή μετά από τον έλεγχο που θα γίνει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Οι συνθήκες του θανάτου του αλόγου μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή.

Ο κτηνιατρικός έλεγχος που αναμένεται να διατάξει ο Εισαγγελέας μετά το πέρας της προανάκρισης που έχει ξεκινήσει η Αστυνομία, είναι αυτός που θα δείξει αν πρόκειται για θάνατο που προκλήθηκε από παθολογικά αίτια ή αν υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη λόγω της μεγάλης ζέστης που επικρατεί σήμερα στην πόλη.

Οι πρώτες πληροφορίες οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι την ώρα που κατέρρευσε το άλογο, στην άμαξα που έσερνε υπήρχαν τουρίστες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει στους αμαξηλάτες η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κέρκυρας βάσει της σχετικής νομοθεσίας ευζωίας των ζώων, τα άλογα δεν επιτρέπεται να εκτελούν μεταφορικό έργο από τη μία έως τις 5 το απομεσήμερο τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού καθώς και σε θερμοκρασίες από 35 βαθμούς και άνω, ενώ οι αμαξηλάτες έχουν υποχρέωση να παράσχουν όλα τα απαραίτητα αλλά και να φροντίζουν την υγεία του ζώου με πιστοποιήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.