Καταργήθηκε πλήρως η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών!

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, τα μαθήματα στα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς καταργείται η αργία με υπουργική απόφαση.

Για τα σχολεία έχει καταργηθεί από το 2020 και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά. Έως τώρα η αργία ίσχυε μόνο για τα φροντιστήρια, που με την συγκεκριμένη απόφαση καταργείται και για αυτά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών».

Με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση καταργείται από το σημείο II του στοιχείου Β. ΑΡΓΙΩΝ μόνο η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση. Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της. Η εν λόγω απόφαση έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.