Κασσελάκης: “Είμαι ένας κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική για να έρθει εδώ στην πατρίδα του…”

Από την Κρήτη και τα Χανιά ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος πλέον και επισήμως για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος συναντήθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στα Χανιά και από εκεί έβγαλε και τον πρώτο του λόγο μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του.

Συγκεκριμένα από τους Τάφους των Βενιζέλων ξεκίνησε την προεκλογική του μάχη ο κ. Κασσελάκης. Εκεί συναντήθηκε με Χανιώτισσες και Χανιώτες στην περιοχή του Ακρωτηρίου, μίλησε για λίγο στους παρευρισκόμενους και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια, αφού περπάτησε και στάθηκε πάνω από τους τάφους, αποχώρησε.

Ο κ Κασσελάκης εμφανίστηκε προβληματισμένος για την πορεία της χώρας ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή». Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να τον στηρίξουν λέγοντας «εμείς είμαστε εδώ και με την δύναμη σας αν μου την δώσετε, θα τα λέω τα πράγματα ντρέτα, αυτό και μόνο αυτό».

Στάθηκε μπροστά στους Τάφους των Βενιζέλων, ενώ σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην απόφασή του να ξεκινήσει από τα Χανιά τον προεκλογικό του αγώνα. «Είναι τελείως απρόσμενη για μένα αυτή η στιγμή, αυτή η υποδοχή. Αισθάνομαι ειλικρινά ταπεινοφροσύνη, είμαι πολύ συγκινημένος ειδικά εδώ, στις ρίζες μου, εδώ που ερχόμουν κάθε καλοκαίρι».

Ο κ. Κασσελάκης θυμήθηκε την γιαγιά και τον παππού του, μιλώντας με συγκινητικά λόγια για αυτούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αισθάνομαι την μνήμη τους πολύ βαθιά μέσα μου». Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω».

Φτάνοντας στο σημείο, λίγο πριν την ομιλία του, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι τελείως απρόσμενη για εμένα αυτή η στιγμή, αυτή η υποδοχή. Αισθάνομαι ταπεινοφροσύνη και είμαι πολύ συγκινημένος εδώ, στις ρίζες μου που ερχόμουν κάθε καλοκαίρι. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω».

Και συνέχισε: «Παραφράζω τις λέξεις του Καζαντζάκη, ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είναι για τους κουζουλούς. Επειδή οι κουζουλοί κάνουν αυτό τον τόπο τόσο υπερήφανο… Είμαι ένας κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική για να έρθει εδώ στην πατρίδα του. Για να προσπαθήσει να αφήσει μία παρακαταθήκη με το δικό του μικρό τρόπο», είπε μιλώντας στο πλήθος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξαν αντιδράσεις με αφορμή τον τόπο της εκδήλωσης, με τον Δήμο Χανίων, αλλά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» να εκδίδουν κοινή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισήμαιναν ότι «οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις».

πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr