Καπουτζίδης: «Κάθε μέρα κάπоιоς στην τηλεόραση θα με πει ανώμaλо»

Ο Λιάγκας ρώτησε τον Καπουτζίδη για τον Κασσελάκη: «Μου φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει τρομερή υπομονή. Γιατί εμένα αν μου έκανες αυτό που του κάνεις θα σε είχα ταράξει στις μηνύσεις»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το επίμαχο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρωινό» την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης πως έχει συνομιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Έχω αφήσει την καριέρα μου σε δεύτερη μοίρα και την έχω αφήσει ηθελημένα. Το τελευταίο διάστημα έχω τη χαρά να έχω γνωρίσει τις οικογένειες “Ουράνιο Τόξο” και να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, να ανταλλάσσουμε γνώμες κι απόψεις για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα, το πώς να κινηθούμε, πώς μπορούμε να προσπαθήσουμε παραπάνω και να εντείνουμε την προσπάθεια. Έχω μάθει πολλά από αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι μάλιστα μού ασκούν κριτική γιατί δεν γράφω και μιλάω μόνο γι’ αυτό. Είναι πολύ ηθελημένη η απόφασή μου να αφήσω την καριέρα μου σε δεύτερο πλάνο, δεν με απασχολεί η καριέρα μου αυτή τη στιγμή γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό γιατί αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει στη χώρα μας».

Και πρόσθεσε: «Το να ζεις υπό το καθεστώς μιας διάκρισης από την στιγμή που γεννήθηκες μέχρι τα 50 σου και να μην έχει λυθεί αυτό το πράγμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν είναι μια συζητησούλα που θα την κάνω άμα πετύχω μια κάμερα κάπου, έχει να κάνει με την προσωπικότητά μου, έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μου, που μου την έχουν πληγώσει πολλές φορές, έχει να κάνει με τα όνειρά μου που δικαιούμουν να έχω, έχει να κάνει με όλα αυτά τα πράγματα».

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια γιατί δεν θέλω να ανακοινώνω κάτι το οποίο έχει να κάνει και με έναν άλλον άνθρωπο, αλλά όντως είχαμε μία συζήτηση σε κάποια φάση γι’ αυτό το θέμα. Έγινε μία πολύ ωραία συζήτηση με δική του πρωτοβουλία».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε: «Μόνο μία φορά έχω συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήμουν καλεσμένος στη Ναταλία Γερμανού και ήταν και αυτός. Δεν έχουμε ανταλλάξει απόψεις. Μου φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει τρομερή υπομονή. Γιατί εμένα αν μου έκανες αυτό που του κάνεις θα σε είχα ταράξει στις μηνύσεις. Και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ενδιαφέρον, γιατί δεν ασχολείσαι με αυτούς;».

Καπουτζίδης: Αν βρω τον σωστό άνθρωπο, θα παντρευτώ – Δεν έχω τη δύναμη να μεγαλώσω παιδί μόνος μου Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Καπουτζίδη:

Στην προσωπική σου ζωή είσαι μόνος σου;

«Ναι, είμαι μόνος μου και δεν με πειράζει αυτό. Μάλιστα, επειδή είμαι μόνος μου δυο χρόνια περίπου, έχω την αίσθηση ότι βίωσα όμορφα αυτή την μοναξιά.

Δεν στεναχωριόμουν ούτε ψαχνόμουν. Θα έλεγα ένας ότι από τον Φεβρουάριο και μετά, για δυο τρεις μήνες, έχασα λίγο τα πατήματα μου.

Ξαφνικά δεν αισθανόμουν καλά που ήμουν μόνος μου. Με την απώλεια του Πάνου, έχασα τελείως το κέντρο μου και έψαχνα κάπου να στηριχτώ.

Τελικά, ένας, μου αρέσει που είμαι αυτάρκης και νομίζω πως όταν καταφέρεις να είσαι καλά και μόνος σου, τότε, όταν θα βρεθεί ένας σύντροφος, θα είσαι πολύ σωστός απέναντι στη σχέση σου. Το σύντροφο δεν τον θέλεις να καλύψεις τα δικά σου κενά».

Σκέφτεσαι να παντρευτείς ή να κάνεις ένα παιδί;

«Αν βρω τον σωστό άνθρωπο, θα το κάνω. Ένας ακόμα λόγος που μιλώ ανοιχτά για το δικαίωμα του γάμου και της τεκνοθεσίας είναι γιατί εγώ αυτά τα δικαιώματα δεν τα είχα. Δεν μου είπε κανείς ότι έχω αυτή την προοπτική.

Όταν κατάλαβα ότι είμαι gay, συνειδητοποίησα ότι θα πρέπει να ζήσω μια ζωή μόνος και κρυμμένος. Θέλω λοιπόν οι νέοι να έχουν αυτή την προοπτική, να ξέρουν ότι αν θέλουν να έχουν στο πλευρό τους έναν άνθρωπο, μπορούν να το κάνουν. Κι αν θέλουν να παντρευτούν με το σύντροφο τους και να κάνουν οικογένεια, να μπορούν επίσης να το κάνουν.

Αυτά που εγώ δεν είχα – και μπορεί πλέον το τρένο να έχει φύγει για μένα, δεν το γνωρίζω – δεν θέλω να τα στερηθούν οι νέοι άνθρωποι».

Θα αναλάμβανες να μεγαλώσεις ένα παιδί μόνος σου;

«Όχι! Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη, την οποία νιώθω ότι δεν έχω τη δύναμη να αναλάβω μόνος μου, θα ήθελα να την μοιραστώ.

Θα ήθελα να είμαστε δύο άνθρωποι σε αυτό. Βέβαια, καταλαβαίνω και όποιον αποφασίζει να αναλάβει μόνος του το μεγάλωμα ενός παιδιού».