Κακοποίηση γάτας στην Ύδρα: Πρόστιμο €15.000 στον 55χρονο που την πέταξε από ταράτσα

Στον εισαγγελέα και «φορτωμένος» με το μέγιστο διοικητικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ, οδηγήθηκε σήμερα στις 11:00 ο 55χρονος κακοποιητής του γατιού της Ύδρας που πέταξε το μικρό ζώο απο ταράτσα ύψους 8 μέτρων προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό στους πελάτες του εστιατορίου που γευμάτιζαν.

Το γατάκι, τραυματισμένο στο πρόσωπο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, βρέθηκε και οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά απο σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διευθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, κάλεσαν την κυρία του καταστήματος που έκανε την καταγγελία για συμπληρωματική κατάθεση στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες βεβαιώνει πως το ζωάκι επέστρεψε.

gata_ydra
Το τραυματισμένο γατάκι

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ: «Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18:05 της 30ης Απριλίου 2023 στην Ύδρα Αττικής αναφέρεται  ότι σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Μαργαρίτης Κωτσίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον άρθρο 24 παράγραφος 1Α  του νόμου 4830/201».

psaropoula-1
psaropoula-3
psaropoula-4

Οι αστυνομικοί ηθελαν να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση του ζώου, πριν την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την επιβολή προστίμου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά προστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται απο 30.000-50.000 ενώ αν το δύστυχο ζωο καταφέρει μετά την κτηνωδία που έχει υποστεί να ζήσει τα ποσά ορίζονται στις 5.000 και αγγίζουν τις 15.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κακοποιησης ζώων έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος μετά την καταγγελία να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη του δραστη ετσι ωστε να μην χαθει χρονος, να λάβουν καταθέσεις απο ολα τα πρόσωπα και τελικά να τυλιξουν σε μια κόλλα χαρτί τον κακοποιητή του ανυπερασπιστου ζωου που τον πλησίασε φιλικα για λίγο φαγητο και κατέληξε αιμοφυρτο και τραυματισμένο στο δρόμο, και να τον στείλουν στον Εισαγγελέα φορτωμένο με το μέγιστο προστιμο των 15.000 ευρώ.

protothema.gr