Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 στην Αττική – «Ισχυρές βροχοπτώσεις, αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Στο μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Αττικής αναφέρεται ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις ισχυρής έντασης και τοπικές καταιγίδες.

Το προειδοποιητικό μήνυμα για την κακοκαιρία Elias καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία Elias στην Αττική:

Επιδείνωση της κακοκαιρίας το επόμενο 24ωρο -Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου οι προγνώσεις κάνουν λόγο για επιδείνωση των φαινομένων της κακοκαιρίας Elias σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, όσο προχωρούν οι ημέρες αναμένεται να γίνεται πιο επικίνδυνη η κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χαλάζι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου και επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),
β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),
γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και
δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Κακοκαιρία Elias: Μηνύματα του 112 στους κατοίκους όλων των περιοχών που θα επηρεαστούν

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Επιπλέον, από το 112 έλαβαν προειδοποίηση οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας, της Μαγνησίας και της βόρειας Εύβοιας, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο.

Οι κάτοικοι της Καρδίτσας, επίσης, έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Την ίδια ώρα, στη Λαμία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με δημάρχους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι οι συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας στη Φθιώτιδα το επόμενο 24ωρο θα είναι δύσκολες.

Κακοκαιρία Elias: Αναβαθμίζεται σε κατηγορία 4 την Τετάρτη 27/9/23

Εξάλλου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα έναν προγνωστικό χάρτη που δείχνει τις εκτιμήσεις για τη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τετάρτης (27/9).

Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου κατατάσσεται στην κατηγορία 3 (σημαντική), ενώ την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα αναβαθμιστεί στην κατηγορία 4 (πολύ σημαντική).