Ημαθία: Νεκρός 7χρονος ύστερα από υψηλό πυρετό

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα παιδί μόλις 7 ετών από την Ημαθία, που νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη ύστερα από πολυήμερο πυρετό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αγόρι – από το χωριό Στενήμαχος – πριν από λίγες μέρες παρουσίασε αρχικά υψηλό πυρετό και γαστρεντερίτιδα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Νάουσας της Ημαθίας.

Ο 8χρονος νοσηλεύτηκε για 2 ημέρες, αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε ραγδαία. Το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», καθώς εκεί βρίσκεται η ΜΕΘ Παίδων.

Η μεταφορά του παιδιού στο Ιπποκράτειο έγινε το βράδυ της Κυριακής περίπου στις 8 μμ.

Λίγη ώρα αργότερα το παιδί έπαθε ανακοπή. Οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν και έκαναν επί μία ώρα καρδιοαναπνευστική, αλλά δυστυχώς ο μικρός δεν τα κατάφερε.

Οι γιατροί έχουν λάβει δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις και θα γίνει νεκροψία νεκροτομή, προκειμένου να ερευνηθεί η αιτία θανάτου του άτυχου αγοριού.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής στην οικογένεια, στους οικείους, στους συμμαθητές και τους δασκάλους για την απώλεια του μικρού μαθητή μας από το Στενήμαχο. Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι στην οικογένεια του παιδιού, στην οποία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» δήλωσε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας.

Σε ένδειξη πένθους το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Στενήμαχο Νάουσας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, με απόφαση του Δημάρχου Νάουσας.