Η ΟΥΕΦΑ υποχρεώνει την ΑΕΚ να μπει σε μια πρωτοφανή διαδικασία

Χωρίς κανέναν δισταγμό, η ΟΥΕΦΑ όχι μόνο λειτουργεί σαν να μην έχει χυθεί αίμα σε δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά υποχρεώνει και την ΑΕΚ να παίξει τρία ευρωπαϊκά ματς, μέσα σε μια εβδομάδα

Αυτή την στιγμή το μείζον και πλέον σοβαρό, είναι η πρόθεση που δείχνει η ΟΥΕΦΑ να προχωρήσει κανονικά στα παιχνίδια της ΑΕΚ με τη Ντιναμό, σαν να μην έχει υπάρξει η άγρια δολοφονία από την επιδρομή των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με την Ένωση να χρειάζεται να ζητά το αυτονόητο, που είναι η τιμωρία της κροατικής ομάδας. Όμως ακόμα και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, που εννοείται μπροστά σε μια δολοφονία περνά σε δεύτερη μοίρα, η ΟΥΕΦΑ υποχρεώνει την ΑΕΚ να μπει σε μια πρωτοφανή διαδικασία.

Με βάση το πρόγραμμα που έσπευσε να ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία μόλις λίγες ώρες μετά απ’ όλα όσα είχαν γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ένωση θα κληθεί να δώσει τρία ευρωπαϊκά ματς και μάλιστα προκριματικής φάσης, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας. Κάτι που προφανώς και δεν έχει ξανασυμβεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η ΑΕΚ παίζει το πρώτο ματς με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ την προσεχή Τρίτη 15 Αυγούστου. Και την ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα την έχει μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, στις 19 του μηνός. Αν καταφέρει να πάρει την πρόκριση, την Τρίτη 22 ή την Τετάρτη 23 Αυγούστου, θα πρέπει να μπει στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει την Αντβέρπ για το πρώτο παιχνίδι των Play Offs του Champions League. Αλλά και στο απευκταίο σενάριο που αποκλειστεί, το πρώτο παιχνίδι για τα Play Offs του Europa League, η ΑΕΚ θα το δώσει Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Μάλιστα ο αγωνιστικός “Γολγοθάς” της Ένωσης, δεν τελειώνει στα τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς. Ακολουθεί στις 26 ή 27 Αυγούστου ματς πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, στην συνέχεια είτε 29 ή 30 ή 31 ανάλογα με το που θα βρίσκεται, η ΑΕΚ θα έχει ρεβάνς ευρωπαϊκών Play Offs. Και το σερί με τα 6 παιχνίδια μέσα σε 20 μέρες, θα ολοκληρωθεί στις 2 ή 3 Σεπτέμβρη με παιχνίδι πρωταθλήματος στον Βόλο.