Γιώργος Καραϊβάζ: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες – Τι θα υποστηρίξουν

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, με τις δύο συλλήψεις να θεωρούνται μόνο η αρχή.

Η αστυνομία φέρεται πως έχει κατασταλάξει στο γεγονός ότι στη δολοφονία εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα ενώ ο εγκέφαλος  βρίσκεται στις φυλακές, με τον νέο κύκλο συλλήψεων να είναι θέμα χρόνου.

Οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη ακόμα δύο ατόμων, που σύμφωνα με τη δικογραφία θεωρείται πως βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά δεν έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μάλιστα, αναμένεται να κληθούν κι άλλα άτομα για να καταθέσουν.

Η παρακολούθηση του Γιώργου Καραϊβάζ από την ΕΥΠ

Μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του άτυχου δημοσιογράφου Ρόη Παυλέα, υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση της ΕΥΠ στο διάστημα 2016 – 2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία -της Greek Mafia- υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν να συνεχιστεί η παρακολούθηση μόνο για τρεις από αυτούς που παρακολουθούνταν μέχρι τότε» σημείωσε η δικηγόρος, τονίζοντας ότι και τα τρία άτομα που συνεχίστηκε η παρακολούθησή τους είναι πλέον νεκρά.

Σύμφωνα με την κυρία Παυλέα επρόκειτο για έναν πρώην αστυνομικό, έναν ποινικό και τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση καθώς δεν δόθηκε η άδεια από τους εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ», συμπλήρωσε.

Τι θα ισχυριστούν οι συλληφθέντες

Τα δύο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών που έχουν συλληφθεί είναι αντιμέτωποι  με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και σήμερα θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή μετά το ένταλμα σύλληψης που τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίξουν πως δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς ενώ για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη περιοχή θα ισχυριστούν πως τις ημέρες εκείνες με το βαν μοίραζαν διαφημιστικά φυλλάδια για τις υπηρεσίες της εταιρείας καθαρισμού πολυκατοικιών.

«Εχουν λευκό ποινικό μητρώο»

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της. Η συνήγορος σε δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «ασύνδετα μεταξύ τους» όσα καταγράφονται στην δικογραφία σε βάρος των εντολέων της, αναφέροντας ότι τα δύο αδέλφια βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης με «λογικά άλματα». Όπως ανέφερε η κ. Σταυρή:

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην οποία φαίνεται να περιγράφεται η δράση και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να είχαν χρησιμοποιήσει λίγες ημέρες πριν την δολοφονία καρτοκινητά τηλέφωνα -φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα εν λόγω, αποκαλούμενα και «πακιστανικά τηλέφωνα» δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία. Παράλληλα φέρονται να είχαν λάβει μέτρα για τη διαφυγή τους από το σημείο που «γαζώθηκε» ο δημοσιογράφος αλλά και να είχαν μελετήσει το σημείο ιδιαίτερα προσεκτικά.

Η διαδικασία αναμένεται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ να διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Οι καφετέριες που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο δύο καφετέριες όπου γίνονταν ραντεβού των εμπλεκομένων μετά την δολοφονία Καραϊβάζ.

Οι καφετέριες αυτές βρίσκονται στις περιοχές του Ζωγράφου και της Ελευσίνας, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να έχει μερίδιο στο κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως και στις δύο καφετέριες οι συλληφθέντες είχαν αρκετές επαφές με άτομα που όλα δείχνουν πως θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα την ΕΛ.ΑΣ., με τις εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ να αναμένονται να είναι ραγδαίες.