Φωτιά στη Ρόδο: Καταγγελίες για λεηλασία σπιτιών από ΡΟΜΑ!

Καταγγελίες κατοίκων και τουριστών της Ρόδου δημοσιοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα και κάνουν λόγο για «Γύφτους που λεηλατούν σπίτια» εν μέσω διακοπών ρεύματος και νερού, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το νησί για 8η μέρα.

Μια από αυτές τις καταγγελίες είναι η παρακάτω, η οποία εφόσον ισχύει, θα πρέπει να προκαλέσει άμεσα την παρέμβαση των αρμοδίων κρατικών αρχών για τη διασφάλιση της έννομης τάξης.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Είμαι κάτοικος Ρόδου. Το νησί καίγεται για 8η συνεχόμενη μέρα. Η πολιτεία είναι παντελώς αμέτοχη, μόνο οι Ρόδιοι είναι αυτοί που βοηθούν τους τουρίστες & τους κατοίκους της Ρόδου.

Πέραν της φωτιάς που έχει κάψει 45.000 δασικές εκτάσεις, αντιμετωπίζουμε καθημερινώς διακοπές ρεύματος & νερού.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών ρεύματος, γύφτοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση & κλέβουν σπίτια. Μένω στην περιοχή της Ιαλυσού, έχουν διαρρήξει κοντά στα 20 σπίτια, μόνο στη δική μου περιοχή.

Χθες δυστυχώς ήμουν ένας από αυτούς, όπου 10 λεπτά μετά τη διακοπή ρεύματος μπήκαν στον κήπο και αποπειράθηκαν να κλέψουν το σπίτι. Τους κυνηγήσαμε, έφυγαν τρέχοντας, αλλά μάθαμε πως χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν και έκλεψαν 2 σπίτια

Είμαστε παντελώς ΜΟΝΟΙ & ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ από την πολιτεία. Προσπαθούμε μόνοι μας να βρούμε λύσεις, να φρουρούμε τα δάση που δεν έχουν καεί, να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και μέσα σε όλα αυτά να προστατεύσουμε την περιουσία μας…

Από φίλο Ροδίτη που μου ζήτησε να το δημοσιεύσω χωρίς να κάνω γνωστό το όνομά του. Καταλαβαίνω την πικρία του, είναι τραγικό να γίνεται πλιάτσικο ειδικά στις περιοχές αυτές καθώς και το δράμα που βιώνουν οκτώ μέρες μέσα στις φωτιές.