Έρχεται ιστορικό κύμα ζέστης – Η προειδοποiηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Η βαλκανική χερσόνησος τις τελευταίες ημέρες βιώνει ένα πρωτοφανές κύμα ζέστης σε σχέση με την εποχή – Με υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται ότι θα μπει και ο Νοέμβριος

Ζεστός και υγρός παραμένει ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε, ανέφερε ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, που έκανε λόγο για πρωτοφανές κύμα ζέστης για τα τέλη του Οκτωβρίου σε όλη τη βαλκανική χερσόνησο.

Το θερμό κύμα που εμφανίζεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων έχει επηρεάσει έντονα την περιοχή, με την θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει και να ξεπερνά τους 32-33°C. Μάλιστα, η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 13-15°C, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, η ζέστη θα παραμείνει όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη και φαίνεται ότι και ο νέος μήνας, ο Νοέμβριος θα μπει με αρκετή ζέστη κατά μέσο όρο, όσον αφορά για την περίοδο που διανύουμε, και με νοτιάδες που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες σε ορισμένες περιοχές. Αντίθετα, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ο καιρός είναι άκρως φθινοπωρινός.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου παρέθεσε στοιχεία και γραφήματα αναφορικά με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικράτησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες (20-22.10.2023) στην Ανατολική Ευρώπη και κατά βάση στα Βαλκάνια.