Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις δομές υγείας της Πάτρας

Επίσκεψη στα Νοσοκομεία της Πάτρας και σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις τους, είχε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να φτιάξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το κάνουμε ευέλικτο, να το κάνουμε ελκυστικό στους πολίτες, να το κάνουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη και αυτή είναι η δέσμευσή μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε» τόνισε ο Υπουργός Υγείας. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Στις συσκέψεις που είχε με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διευθυντές των Κλινικών, των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων κατέγραψε τα ζητήματα που του έθεσαν και από την πλευρά του τόνισε ότι αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο σύστημα υγείας , «ώστε κάθε μέρα, όλο και περισσότερο να υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, ιδίως πανεπιστημιακών, στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη δημιουργία των 17 Μονάδων Αυξημένης φροντίδας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών, καθώς στην Πάτρα θα δημιουργηθεί μία από τις Μονάδες, επισημαίνοντας πως «όλες μας οι πρωτοβουλίες έχουν έναν στόχο: Ένα καλύτερο ΕΣΥ το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των Ελλήνων».