Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Το «άγνωστο» επίδομα των 360 ευρώ «ζεστά» το μήνα – Οι δικαιούχοι και πώς θα το πάρετε βήμα – βήμα

Σε δήμους και σε Κέντρα Κοινότητας, χωρίς τη δυνατότητα ψηφιακής παροχής, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) δίνει κάθε μήνα επίδομα 360 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

Το επίδομα απαιτεί την προσκόμμιση έως 19 δικαιολογητικών και ξεκινά η χορήγησή του την 1η του επόμενου μήνα μετά από αυτόν της υποβολής της αίτησης.

Περιγραφή επιδόματος ΟΠΕΚΑ

Η διαδικασία αφορά στη χορήγηση επιδόματος σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα δεν δικαιούνται σύνταξης από φορέα ημεδαπής ή αλλοδαπής και πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρ. 93 του ν.4387/2016.

Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Πώς γίνεται η αίτηση

Τύπος αίτησης: Αίτηση / Υπεύθυνη δήλωση

Κατατίθεται από Φυσικά πρόσωπα

Τίτλος: Αίτηση-Δήλωση χορήγησης επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Σημειώσεις: Η αίτηση υποβάλλεται απο τον αιτούντα στο οικείο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου που διαμένει και αποστέλλεται στην υπηρεσία ταχυδρομικά.

Επίδομα ΟΠΕΚΑ: Μέχρι πόσο ετήσιο εισόδημα

Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα

Δείτε άλλες πληροφορίες για το επίδομα, πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης:

Fuel Pass 3: Έρχεται η επαναφορά του επιδόματος

Νέο επίδομα για αλλαγή ελαστικών αυτοκινήτου – Ποιοι δικαιούνται τα 200€ !

Νέο Youth Pass: Ποιοι νέοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ