Επεισοδιακή καταδίωξη Ρομά που πήγε να διαρρήξει ΙΧ

Όλα συνέβησαν όταν αστυνομικοί αντιλήφθηκαν έναν 25χρονο Ρομά να προσπαθεί να διαρρήξει σταθμευμένο όχημα σε παραλία

Καταδίωξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (16/7) στην παραλία του Βρωμονερίου, στην περιοχή των Γαργαλιάνων του νομού Μεσσηνίας.

Όλα συνέβησαν όταν αστυνομικοί αντιλήφθηκαν έναν 25χρονο Ρομά να προσπαθεί να διαρρήξει σταθμευμένο όχημα στην παραλία του Βρωμονερίου.

Όταν είδε τους αστυνομικούς, ο 25χρονος μπήκε σε άλλο όχημα στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία άτομα, άγνωστα στις αρχές και αφού ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα, τράπηκαν σε φυγή. Το όχημα της αστυνομίας τούς ακολούθησε και με ηχητικά σήματα τους ζήτησε να σταματήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο 1ο χιλιόμετρο Βρωμονερίου – Γαργαλιάνων, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ έστησαν μπλόκο, ωστόσο, οι δράστες εμβόλισαν το όχημα της αστυνομίας προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημίες και διέφυγαν.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε σε κοντινή περιοχή και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ όπως προέκυψε ο 25χρονος Ρομά είναι γνωστός στις αρχές και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.