Ελένη Ψυχούλη: «Μπορώ να γράψω μυθιστόρημα για τα one night stand που έχω ζήσει»

Η Ελένη Ψυχούλη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” το απόγευμα της Τρίτης. Η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος μίλησε για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και την απιστία.

«Για τα one night stand που έχω ζήσει μπορώ να γράψω ταινία, μυθιστόρημα. Υπέροχα, ποιητικά πράγματα, εξωφρενικά. Πολλές φορές αναρωτιέμαι “Το έζησα; Μήπως το ονειρεύτηκα;”. Αν συνεχιζόταν θα είχε χάσει τη γοητεία του. Ήταν σαν ξαφνικά εκεί που κάθεσαι έρχεται ένα περιστέρι άσπρο, σε αγγίζει με την αύρα του και φεύγει. Κάποτε ήταν ταμπού και δεν το συζητούσες. Ενώ μπορεί να είναι πολύ ποιητικό. Μπορεί να περιέχει τα πάντα, έρωτα, κατανόηση. Δεν έχει σημασία μετά τι γίνεται. Πώς γίνεται με την ποίηση; Τα αγόρια συνήθως το αντιμετωπίζουν σαν “κρεοπωλείο” ενώ εμείς βάζουμε και λίγο τη χρυσόσκονη¨, υπογράμμισε η Ελένη Ψυχούλη.

“Τότε έγραφα σε ό,τι υπήρχε στο περίπτερο. Θυμάμαι ότι την τελευταία εποχή που έγραφα αυτά, ήταν πολύ της μόδας η σχέση με νεότερους. Ξέρετε πώς πηγαίνουν αυτά. Τότε ήταν η Άννα Βίσση που τα είχε φτιάξει με κάποιον ή η Madonna, δεν θυμάμαι. Οπότε ξαφνικά το τι κάνει η κάθε σταρ γίνεται μόδα και δίνει αφορμή για συζήτηση”, τόνισε η Ελένη Ψυχούλη και πρόσθεσε:

“Αυτό έπαιζε πάρα πολύ και επειδή τα είχα κι εγώ τότε με νεότερο, ήταν βιωμένη εμπειρία. Πιστεύω ότι η σχέση με νεότερους είναι μονόδρομος, δεν αλλάζουν αυτά. Όταν μεγαλώνεις, είναι πολύ καλύτερο να είσαι με κάποιον μικρότερο και αντίστροφα ο μικρότερος είναι ωραίο να είναι με μεγαλύτερο.

Είναι θέμα χαρακτήρα και πόσο ανοιχτός είναι να αγαπήσεις. Ο έρωτας, εντάξει, είναι κατακούτελος, δεν τον αποφεύγεις. Με την αγάπη τι γίνεται. Είναι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να αγαπήσουν περισσότερο, άλλοι που τυχαίνει να συμβαδίσουν. Με το διαφορετικό έχει πιο πολύ σασπένς, έρχεται ένας νέος κόσμος.

Με ό,τι ασχολείται το έτερον ήμισυ του έρωτα ασχολείσαι κι εσύ. Κι ο τρόπος που αναπνέει ακόμα είναι ξεχωριστός για σένα. Μετά, όμως, όταν σιωπήσει ο έρωτας, εκεί το χάνουμε όλοι. Είναι μοίρα πια μετά, το πόσα κοινά έχετε και τα λοιπά. Δεν έχει να κάνει η ηλικία με αυτό”.