Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία «Petar» -Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με το οποίο προειδοποιεί για μεταβολή με βροχές και καταιγίδες, εξέδωσε η ΕΜΥ.

Για την αλλαγή του καιρού είχε ήδη κάνει ανάρτηση ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. Σε νεότερη ενημέρωση που ανάρτησε επισημαίνει ότι «ένα μέρος της κακοκαιρίας “PETAR” που θα επηρεάσει την γειτονική Ιταλία θα προκαλέσει και στη χώρα από το Σάββατο το μεσημέρι έως το πρωί της Κυριακής βροχές και καταιγίδες από τα ΒΔ».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού αναμένονται φαινόμενα

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).