Εκλογές 2023: Αυτή θα είναι η νέα κυβέρνηση – Οι υπουργοί που έχει διαλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η «γάτα της Ηρώδου Αττικού» ετοιμάζεται για την επιστροφή της στο Μέγαρο Μαξίμου και αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr όλα τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα υπουργεία, ποιοι αλλάζουν θέση και ποιους εμπιστεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη τετραετία.

Απόλυτα ικανοποιημένη η γάτα που θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς, όπως μου έλεγε, εκεί στην Πειραιώς δεν είχε την απαραίτητη άπλα της. Απόλυτα ικανοποιημένος, μου λέει επίσης , είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του και με το εκλογικό αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών, κάτι που επιβεβαιώνει και το ορθό της πολιτικής απόφασης του Μητσοτάκη και να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας αλλά και να επιμείνει στο δρόμο της αυτοδυναμίας. Σύμφωνα με τη γάτα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα εμφανιστεί ενωτικός για την επόμενη μέρα επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καθόλου καιρός για χάσιμο. Σε αυτή τη λογική θα τρέξει άμεσα τους σχεδιασμούς του παρουσιάζοντας πολύ γρήγορα τη νέα του κυβέρνηση στην οποία και θα δώσει την επόμενη εβδομάδα τις κατευθυντήριες γραμμές ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως οι διακοπές για όλους θα είναι ελάχιστες.

Όπως μαθαίνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό έχει στο μυαλό του το βασικό οργανόγραμμα για την επόμενη μέρα το οποίο το έχει συζητήσει τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.

Βέβαια πολλά μπορούν να αλλάξουν γιατί και καραμπόλες γίνονται και εκπλήξεις έχουμε αλλά μέχρι τώρα η γάτα σας παρουσιάζει κάποια ονόματα τα οποία είτε έχουν κλειδώσει είτε είναι πολύ κοντά να αναλάβουν σημαντικές θέσεις στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Τρεις, μαθαίνω θα είναι οι υπουργοί επικρατείας, ο Άκης Σκέρτσος, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Μάκης Βορίδηςπου θα έχει υπό την εποπτεία του και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα βρίσκεται στο γραφείου του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Νέος τσάρος της οικονομίας θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης με αναπληρωτή το Νίκο Παπαθανάση με αρμοδιότητες που θα πάρει από το υπουργείο Ανάπτυξης και με υφυπουργούς τους Βασίλη Σπανάκη και Παναγιώτη Τσακλόγλου. Υφυπουργός για τη φορολογική πολιτική μαθαίνω θα είναι ο Χάρης Θεοχάρης.Στο υπουργείο Ενέργειας αναμένεται να πάρει θέση ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακομίζει στο Υπουργείο Εργασίας ενώ το όνομα του Χρήστου Σταϊκούραακούγεται για το Υπουργείο Υποδομών. Στο Εσωτερικών όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται η Νίκη Κεραμέως με αναπληρωτή τον Θόδωρο Λιβάνιο ενώ στο Εξωτερικών έχει κλειδώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης με υφυπουργό την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Ο Νίκος Δένδιαςμετακομίζει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με υφυπουργό τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος πάντως δεν θα εκπλαγώ αν κάποια στιγμή μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Την κατάσταση στην Υγεία θα προσπαθήσει να βελτιώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επανέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα, με αναπληρώτρια υπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργό τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ για το Προστασίας του Πολίτη ακούγεται έντονα το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Για το Παιδείας έχει «κλειδώσει» ο Κυριάκος Πιερρακάκης με υφυπουργό τη Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ Υπουργός στο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα είναι πλέον ο Δημήτρης Καιρίδης.Η Σοφία Ζαχαράκη θα αναλάβει το νέο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής ενώ στο Ανάπτυξης υπουργός θα είναι ο Κώστας Σκρέκας με υφυπουργό τον Κωσταντίνο Κυρανάκη.

Στο Ψηφιακής Πολιτικής τη θέση του Κυριάκου Πιερρακάκη θα πάρει ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου με υφυπουργό τον Χρήστο Δήμα. Ο Βασίλης Κικίλιας μαθαίνω πως θα αναλάβει υπουργός στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώ το Αθλητισμού που πηγαίνει πλέον στο Υπουργείο Παιδείας θα το αναλάβει ο Γιάννης Οικονόμουως αναπληρωτής υπουργός. Στο Δικαιοσύνης υπουργός θα είναι ο Γιώργος Φλωρίδης, στο Αγροτικής Ανάπτυξης μετακομίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης, στο Ναυτιλίας ακούγεται ο Νότης Μηταράκης ενώ Υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει η Όλγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη. Τέλος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Παύλος Μαρινάκης.