Εφιαλτική νύχτα στην Αλεξανδρούπολη: Καίγονται σπίτια και εκκλησίες, μεγάλες καταστροφές, 8 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δίνουν για δεύτερη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Νύχτα αγωνίας στην Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο Αλεξανδρούπολης – Φερών η οποία κλείνει κατά διαστήματα. Κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων. Στο σημείο επιχειρούν 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα.

Επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.

Το πιο επικίνδυνο μέτωπο φαίνεται να είναι αυτό μεταξύ των περιοχών Μαΐστρος και Αμφιτρίτη. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Advertisement

Τεράστιες ζημιές από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Εννέα σπίτια και μία εκκλησία στα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης έχουν γίνει κάρβουνο, και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές, η μεγάλη καταστροφή, όμως, έχει γίνει στις καλλιέργειες, τα μελίσσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Ύφεση παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς στην Αμφιτρίτη καθώς τα εναέρια μέσα με συνεχείς ρίψεις νερού κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες που λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα είχαν φθάσει στα 200 μέτρα από το χωριό. Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει.