Δημοσκόπηση GPO για τα “Παραπολιτικά”: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό

Η εικόνα της κυριαρχίας της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, δεν φαίνεται να αμφισβητείται

«Τραυματισμένη» εμφανίζεται να εξέρχεται από αυτή την περίοδο η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, καθώς η έντονη δημόσια συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη άφησε το αποτύπωμά της στη δυναμική της στην κοινή γνώμη.

Ωστόσο, η εικόνα της κυριαρχίας της στο πολιτικό σκηνικό, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, δεν φαίνεται να αμφισβητείται.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη μέτρηση της GPO για τα Παραπολιτικά το 27,8% (33,4% στην εκτίμηση ψήφου) δηλώνει ότι θα επιλέξει τη Ν.Δ. στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Επίσης, η δημοφιλία του πρωθυπουργού καταγράφεται στο 45,8%, έναντι 21,7% του κ. Κασσελάκη.

Οσον αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεχωρίζει η εκτίμηση της κοινής γνώμης, σε ποσοστό 75,8%, ότι προσπαθεί η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί πολιτικά το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και η βελτίωση των δεικτών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, το ΚΚΕ 9%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Ελληνική Λύση 9,5%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, το ΜέΡΑ25 1,8%, η Νέα Αριστερά 2,2%, οι Δημοκράτες 2,2% και άλλο κόμμα 3,3%.

Επίσης, καταγράφονται οι διαθέσεις των πολιτών σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, τις εντυπώσεις για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης και τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών.
Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας.