Δίκη Άλκη Καμπανού: Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Νικόλαος Καλλίδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την  ΕΡΤ, o κ. Καλλίδης θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο οι κατηγορούμενοι.

Επίσης θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι πέντε για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο (ο 5ος και ο 12ος κατηγορούμενος) για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν.

Παράλληλα αναφέρει ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο.

Ο κ.Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης είχε υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη.