Διδυμότειχο: Πέντε οικογένειες ζουν μέσα σε σπηλιές!

Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια

Λίγες εβδομάδες μετά την είδηση πως μία οικογένεια στην Κόρινθο ζει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, μία παρόμοια είδηση «βλέπει» το φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για πέντε οικογένειες που ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες μέσα σε σπηλιές στο Διδυμότειχο.

Όμως, αυτή τη φορά δεν είναι από επιλογή τους, όπως στην περίπτωση της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, οι πέντε οικογένειες ζουν σε αυτές τις συνθήκες από ανάγκη ενώ μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και μία 16χρονη κοπέλα.

Πολλές από αυτές τις οικογένειες ζουν εκεί για πάνω από 20 χρόνια. Πριν από 25 χρόνια, μερικές οικογένειες μεταφέρθηκαν μέσω ενός προγράμματος σε 30-40 σπίτια πρόχειρης κατασκευής. Τότε, όμως η τοπική αρχή είχε κάνει λάθος και είχε συμπεριλάβει και οικογένειες οι οποίες δεν ήταν δικαιούχοι, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες οικογένειες να παραμείνουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου, δήμαρχος Διδυμότειχου, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του MEGA σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. «Κάποιες οικογένειες έμειναν. Έχουμε πέντε οικογένειες εκεί, που μέσα από το ένα πρόγραμμα θα έχουμε 57 καινούριες κατοικίες όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν για την ανάγκη των ανθρώπων αλλά πολλές φορές δεν ενοχλεί τους ίδιους να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Στο Διδυμότειχο υπάρχουν και φθηνά ενοίκια αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν εκεί. Αλλά εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι τρέχουμε αυτό το πρόγραμμα».