Δεν κατεβαίνουν οι ΚΟΤΕΣ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Δείτε ποιον στηρίζουν

Το κόμμα ΚΟΤΕΣ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις δεύτερες κάλπες και δεν θα είναι υποψήφιο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ζήτησε από τον κόσμο του να στηρίξει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση την οποία υπέγραφε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Λούβρος, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές το 2019, τονιζόταν ότι ο ΚΟΤΕΣ θεωρούν «άσκοπο» να κατέβουν στις δεύτερες κάλπες.

Επίσης τονιζόταν ότι το κόμμα με το πιο παράξενο όνομα στις εκλογές της 21 Μαΐου καλεί τους ψηφοφόρους του ΚΟΤΕΣ να στηρίξουν «εκλογικά το ΚΚΕ που σταθερό στις αξίες και τη δράση του αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας».

Οι ΚΟΤΕΣ πήραν 11.517 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαϊου και το ποσοστό τους ήταν 0,20%. Το ρεκόρ περισσότερων ψήφων τους το πέτυχαν στον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών όπου τους στήριξαν 1.337 άνθρωποι, ενώ 1.147 ψήφους πήραν στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το κόμμα ΚΟΤΕΣ που υπογράφει ο Νίκος Λούβρος, ανέφερε:

«Το κόμμα ΚΟΤΕΣ ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές και τους υποψηφίους μας. Δυστυχώς όμως δεν θα πάρουμε μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου διότι το θεωρούμε άσκοπο.

Καλούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, διατηρώντας τις διαφορές μας σε βασικά ή επί μέρους ζητήματα, να στηρίξουμε εκλογικά το ΚΚΕ που, σταθερό στις αξίες και τη δράση του, αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας.

Σε προσωπικό επίπεδο, με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου, Βασίλη, καπετάνιο του ΕΛΑΣ (ΑΙΑΣ Ο ΣΑΙΝΗΣ) και τον αγαπημένο θανόντα φίλο μου Μιχάλη Σπυριδάκη, έναν γνήσιο κομμουνιστή, αγωνιστή.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

Νίκος Λούβρος».