Χειμάρρα: Η πρώτη δήλωση του Φρέντι Μπελέρη μετά από τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές

Ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, αναδείχθηκε σήμερα (15.05.2023) νικητής στις εκλογές για τον δήμο Χειμάρρας, δίνοντας μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη μέχρι και την τελευταία κάλπη, την 36η.

«Νίκησε η δημοκρατία. Κέρδισε η Χειμάρρα. Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπίζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», δήλωσε στο OPEN μετά από τη νίκη του στις εκλογές της Χειμάρρας.

Το σημερινό εκλογικό θρίλερ στη Χειμάρρα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Φρέντι Μπελέρης νίκησε τον ανθυποψήφιο του, Γκιόργκι Γκόρο, ο οποίος ήταν ο «εκλεκτός» του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για μόλις 19 ψήφους! 

Επίσης στις εκλογές, στον δήμο Φοινίκης νικητής είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης, με 41 % των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στον δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε σήμερα νέο αυστηρό μήνυμα στην Αλβανίαγια τη σύλληψη και κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

Μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ομογενείς μας και άλλοι υποστηρικτές του Έλληνα πολιτικού, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από εκλογικά κέντρα, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς: