Χαμός με τον Αντίνοο Αλμπάνη: «Ο κόσμος καίγεται και εσύ ανεβάζεις προιόντα» του γράφουν – Τι απάντησε

Οι φωτιές που ξεσπούν η μία μετά την άλλη προκαλούν μεγάλη σύγχυση και στα social media. Το κοινό ηθοποιών, τραγουδιστών και άλλλων ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, αντιδρά όταν βλέπει αναρτήσεις προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, τη στιγμή που καίγονται σπίτια και περιουσίες.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης είναι από τους καλλιτέχνες που έχουν κλείσει διάφορες προωθητικές συμφωνίες μέσω social media και όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, δέχτηκε μηνύματα που εμμέσως πλην σαφώς του έγραφαν «καλά εδώ ο κόσμος καίγεται και εσύ ανεβάζεις προϊόντα».

Ο ηθοποιός απάντησε μέσω Instagram story.

«Νιώθω την ανάγκη να κάνω σαφές κάτι το οποίο πολλοί από σας ενδέχεται να αγνοείται και ίσως είναι λογικό. Έλαβα κάποια μηνύματα των οποίων το περιεχόμενο συνοψιζόταν στο εξής: “καλά εδώ κόσμος καίγεται κι εσύ ανεβάζεις προϊόντα στο Instagram;”.

360041354_3545753739045316_5315561533366353865_n

Η απάντηση είναι μία και συγκεκριμένη: τώρα που ο κόσμος καίγεται εσύ πήγες σήμερα στη δουλειά σου; Σου επέτρεψε εργοδότης σου να μην πας στη δουλειά σου επειδή ο κόσμος καίγεται; Μήπως έχεις την πολυτέλεια να σε συντηρεί κάποιος άλλος και να καλύπτει τα έξοδα σου; Δυστυχώς, και το λέω με πόνο καρδιάς, καμιά δουλειά δε σταματάει μπροστά σε καμιά δυστυχία. Καμιά παράσταση δεν ακυρώνεται επειδή έχει ξεσπάσει φωτιά στη χώρα. Κανένα γύρισμα δεν διακόπτεται επειδή έχει προκύψει κάποια καταστροφή. Και προτού βιαστείς να απαντήσεις, να σε ενημερώσω πως από τις απαρχές της διαφήμισης οι καλλιτέχνες ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν την προώθηση των προϊόντων.

Συνεπώς ναι. Και αυτό είναι η δουλειά μου. Άρα αυτό που στ’ αλήθεια επιθυμείς να κάνεις, είναι να κρίνεις τον τρόπο που έχω επιλέξει να βιοπορίζομαι. Να κρίνεις τη φύση της ίδιας μου της δουλειάς. Μιας δουλειάς της οποίας δεν έχω πάντα τον έλεγχο γιατί δεσμεύεται από υποχρεώσεις και συμβόλαια. Μπορείς λοιπόν σε κάθε περίπτωση να διαφωνείς με την εργασία μου αλλά εσύ δεν δεσμεύεσαι να την παρακολουθείς. Και όπως δεν ανακοινώνεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς πως θα αλλάξεις κανάλι, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με μένα.

Και αναρωτήσου. Σε τέτοιες στιγμές, βαθιάς κρίσης έτσι επιλέγεις εσύ να βοηθήσεις στο κοινωνικό σύνολο; Κρίνοντας; Με εκτίμηση, Αντίνοος» έγραψε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Η ανάρτησή του

almpanis83479