Χαλκιδική: Στη βεράντα μένει ο 81χρονος ανάπηρος που έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό

Στη βεράντα εξακολουθεί και μένει ο ηλικιωμένος άνδρας από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό και δικαστικός επιμελητής παρουσία της αστυνομίας τον πέταξε έξω αλλάζοντας τις κλειδαριές.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο ηλικιωμένος Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος έχει χάσει το ένα του πόδι και είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο διέμενε στο σπίτι μαζί με την γυναίκα του, την μία του την κόρη και τον εγγονό του, 31 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύεται. Μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντα που πρόλαβε να πάρει από το σπίτι του μετά την έξωση που του έκαναν κοιμάται σε καναπέ στο μπαλκόνι από την Πέμπτη 4 Μαΐου. Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομίας άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού του.

«Αυτό που ζητάει ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης είναι να γίνει επαναεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό», σημειώνει η κα Τζοχουνίδου.

Μένει στη διπλοκατοικία από 29 χρονών. Το σπίτι αποτελεί πρώτη κατοικία και βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου. Ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, προκειμένου ο ίδιος να διαμείνει στον επάνω όροφο του σπιτιού.

«Ο αδερφός μου πήρε δάνειο 85.000 ευρώ, έχει πληρωθεί περίπου 80.000 και με τόκους είχε πάει 57.000 ευρώ. Πλήρωνε για κάποια χρόνια και μετά άρχισαν τα προβλήματα οπότε δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στις δόσεις. Είχε μείνει το ποσό των 57.000 με τους τόκους και από τα 57.000 με πανωτόκια είχε πάει 150.000 ευρώ. Πήγαμε να κάνουμε διακανονισμό πριν τον Δεκέμβριο. Είχαμε πει για ένα ποσό των 6.000 ευρώ που μπορούσαμε να δώσουμε και τα οποία δεν τα δέχτηκαν», επισημαίνει η κόρη του Θεόφιλου Τζοχουνίδη.

Ο νέος ιδιοκτήτης από τα Σκόπια το «χτύπησε» 150.001 ευρώ στον πλειστηριασμό και θέλει να κάνει το σπίτι ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ηλικιωμένος είχε προτείνει να του δίνει ένα ποσό προκειμένου να νοικιάζει τον κάτω χώρο και να μένει εκεί, αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν το δέχτηκε, όπως καταγγέλλει η Αναστασία Τζοχουνίδου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τζοχουνίδη, Φώτης Μπαμπάνης έχει καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία επρόκειτο να εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες. «Έχω μεταφέρει την εκδίκαση της υποθέσεως στα δικαστήρια Αθηνών. Τα Δικαστήρια Πολυγύρου κλείνουν από αύριο λόγω εκλογών. Στην Αθήνα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για να δικάζει τις προσωπικές διαταγές. Αύριο ή μεθαύριο θα γίνει η εκδίκαση», επισημαίνει στο thestival.gr ο κ. Μπαμπάνης.

Κάτοικοι των Νέων Φλογητών στέκονται στο πλευρό του 81χρονου. Έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του σπιτιού. Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σπίτι.