«Βράζει» ο Κορινθιακός Έχουν γίνει 24 σεισμοί μέσα σε 24 ώρες – Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές που νιώθουν τον έναν μετασεισμό μετά τον άλλον και ειδικα στο Ξυλόκαστρο η ανησυχία μεγαλώνει.

Οι εκτιμήσεις για τους μετασεισμούς

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σημειωθεί 24 σεισμικές δονήσεις, με ισχυρότερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στις 08:42, στη θαλάσσια περιοχή 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Ξυλόκαστρου.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές. Προηγήθηκε ένας σεισμός 2,3 Ρίχτερ ακριβώς ένα λεπτό νωρίτερα και ακολούθησαν δύο μικρές δονήσεις, 1,8 και 2,1 Ρίχτερ το επόμενο διάστημα.

Όπως είναι φυσικό έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς ο Κορινθιακός είναι ένα ιδιαίτερο σημείο που ξυπνά τραγικές μνήμες.

Μέχρι στιγμής οι σεισμολόγοι δεν έχουν μιλήσει, με τον ο πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα να επισημαίνει ότι το φαινόμενο είναι «υπό παρακολούθηση».

«Ο Κορινθιακός είναι μια περιοχή που έχει μεγάλες τεκτονικές δομές. Μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό, αλλά δεν φαίνεται κάποια τέτοια προοπτική τώρα», είπε επίσης στο enikos.gr.