Βίντεο ντοκουμέντο με περιπτερά να αφοπλίζει ληστή στη Θεσσαλονίκη – Δείτε τη μάχη τους στην κάμερα

Ο περιπτεράς στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να αντισταθεί και κατάφερε να αφοπλίσει τον κουκουλοφόρο που ζητούσε τα χρήματα. Ο ληστής στα χέρια της αστυνομίας. Το βίντεο ντοκουμέντο είναι αποκαλυπτικό…

Όλα συμβαίνουν σε περίπτερο στη Θεσσαλονίκη με τον επίδοξο ληστή να βγάζει αεροβόλο και να ζητάει τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Ο περιπτεράς όμως αντιστέκεται. Όχι μόνο δεν του τα δίνει αλλά βγαίνει έξω και έρχεται στα χέρια μαζί του. Καταφέρνει με τη βοήθεια φίλου του να τον εξουδετερώσει και λίγο αργότερα να τον παραδώσει στα χέρια των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο.

Πιο αναλυτικά τα ξημερώματα στις 04:30, ένας 45χρονος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας ένα αεροβόλο όπλο απείλησε τον υπάλληλο στο περίπτερο επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και του ζήτησε να του δώσει τα χρήματα του ταμείου.

Ο υπάλληλος θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, απάντησε αρνητικά στον δράστη και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια ενός φίλου του που ήταν μαγαζί. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr βλέπουμε ένα μέρος από τα όσα έγιναν εκείνα τα δευτερόλεπτα.

Ο δράστης κάποια στιγμή μπήκε στα ενδότερα και άνοιξε το ταμείο. Όταν πήρε το δρόμο της εξόδου, ο νεαρός περιπτεράς τον αιφνιδίασε και τον έριξε στο δρόμο. Ο κουκουλοφόρος ακινητοποιήθηκε και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Άμεσα κάλεσαν την αστυνομία και όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος είχε διαπράξει άλλες πέντε ληστείες στην περιοχή της Ανάληψης, οι τέσσερις σε καταστήματα take away και μία σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης/newsit