Βίντεο: Γεννήθηκε σπάνια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες στο Τενεσί των ΗΠΑ

Ένα μωρό καμηλοπάρδαλης γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο του Τενεσί των ΗΠΑ χώρις να έχει τις χαρακτηριστικές καστανές κηλίδες του είδους της.

Η αψεγάδιαστη καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο Brights στο Limestone του Τενεσί στις 31 Ιουλίου και ο ζωολογικός κήπος λέει ότι οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι η μοναδική μονόχρωμη δικτυωτή καμηλοπάρδαλη στον πλανήτη.

Την Κυριακή, ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε έναν διαγωνισμό ονοματοδοσίας για το μωρό καμηλοπάρδαλη, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν πλέον να δουν στον ζωολογικό κήπο.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το CBS News, ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντέιβιντ Μπράιτ δήλωσε ότι η τελευταία καταγεγραμμένη αψεγάδιαστη καμηλοπάρδαλη ήταν το 1972 στο Τόκιο. Εκείνη η καμηλοπάρδαλη, που ονομάστηκε Τοσίκο, γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο Ουένο, σύμφωνα με αρχειακές φωτογραφίες.

Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι έχει περιορίσει τη λίστα του διαγωνισμού ονοματοδοσίας σε τέσσερις επιλογές: Kipekee, που σημαίνει μοναδική- Firyali, που σημαίνει ασυνήθιστη ή εξαιρετική- Shakiri, που σημαίνει “είναι η πιο όμορφη”- και Jamella, που σημαίνει “μία με μεγάλη ομορφιά”.

Το 2020, μια οικογένεια τριών σπάνιων λευκών καμηλοπαρδάλεων εντοπίστηκε στην Κένυα. Οι ολόλευκες καμηλοπαρδάλεις είχαν λευκισμό, ο οποίος προκαλεί την απώλεια του χρωματισμού, δημιουργώντας λευκό δέρμα.

Αφού δύο από τις καμηλοπαρδάλεις σκοτώθηκαν από λαθροθήρες, μια ομάδα προστασίας τοποθέτησε στην εναπομείνασα καμηλοπάρδαλη ένα μόνιτορ GPS για να εντοπίζει τις κινήσεις της και να ελπίζει ότι θα κρατήσει μακριά τους λαθροθήρες.

Tennessee zoo welcomes rare spotless giraffe

Το CBS News επικοινώνησε με το Ίδρυμα Διατήρησης Καμηλοπάρδαλης και άλλους εμπειρογνώμονες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αψεγάδιαστη καμηλοπάρδαλη.