Αυτό θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στο Διάστημα! (βίντεο)

– Εντυπωσιακές εικόνες από το άμεσο μέλλον

– 100 τουρίστες τη βδομάδα θα φιλοξενούνται στο πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο 

– Δείτε πώς θα είναι το ξενοδοχείο και πώς θα ταξιδεύουν οι τουρίστες

Το «πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο Von Braun»

Σχέδια για το «πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο» έχουν αποκαλυφθεί και είναι τόσο περίεργο και φουτουριστικό όσο θα περίμενε κανείς.

Ο διαστημικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει 400 άτομα και διαθέτει εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κορυφαία ξενοδοχεία, όπως εστιατόρια, μπαρ και κινηματογράφο.

Το διαστημικό ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί από το The Gateway Foundation.

Ονομάζεται διαστημικός σταθμός Von Braun και πρόκειται να βασιστεί στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιείται για επιστημονικούς σκοπούς, θα είναι περισσότερο σαν ένα κρουαζιερόπλοιο σε τροχιά με πολυτελή καταλύματα και κοκτέιλ μπαρ.

Οι σχεδιαστές πιστεύουν επίσης ότι θα υπάρχει χώρος για εκπαιδευτικά σεμινάρια στο ξενοδοχείο.

Το διαστημικό ξενοδοχείο πρόκειται να είναι ανοιχτό από το 2025 ενώ σε αντίθεση με το ISS, ο στόχος είναι να έχει τεχνητή βαρύτητα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περπατήσουν κανονικά. Αυτό θα κάνει τη διαμονή πιο εφικτή και μια σύντομη παραμονή πολύ πιο άνετη.

Το ξενοδοχείο έχει σχεδιαστεί σε σχήμα τροχού διαμέτρου 190 μέτρων ο οποίος θα περιστρέφεται, ώστε να δημιουργεί μια παρόμοια βαρυτική δύναμη με εκείνη που ασκείται στη Σελήνη.

Θα φιλοξενήσει 24 ξεχωριστούς λοβούς με κρεβατοκάμαρα ενώ στο εσωτερικό θα έχει έπιπλα σε ζεστά χρώματα για να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Οι επισκέπτες θα φτάνουν με διαστημικό λεωφορείο. Οι σχεδιαστές ελπίζουν ότι περίπου 100 τουρίστες θα επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το πλωτό θέρετρο διακοπών.

Μόλις ανοίξει ο διαστημικός σταθμός Von Braun, το Ίδρυμα Gateway σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ακόμα μεγαλύτερο διαστημικό ξενοδοχείο που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1400 άτομα.

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα έχει εγκαταστάσεις παρόμοιες με ένα κρουαζιερόπλοιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πηγή: CosmosEduThess